Metal Sistem Banner

Бюлетин

Препоръчани имоти

Квадратура: 432.00 кв.м.
Цена: 1 512.00 €
Квадратура: 550.00 кв.м.
Цена: 2 200.00 €
Квадратура: 9 000.00 кв.м.
Цена: 765 000.00 €
Квадратура: 5 500.00 кв.м.
Цена: 467 500.00 €
Квадратура: 500.00 кв.м.
Цена: 1 022.00 €
Квадратура: 1 000.00 кв.м.
Цена: 3 500.00 €
Квадратура: 50.00 кв.м.
Цена: 175.00 €

Антоанета Барес, НКИЗ: Стремим се да предлагаме на инвеститорите терени с вече изградена инфраструктура

Антоанета Барес, НКИЗ: Стремим се да предлагаме на инвеститорите терени с вече изградена инфраструктура

източник: https://gradat.bg

 

Г-жа Барес, години наред бизнесът в България се оплаква, че недостигът на квалифицирана работна ръка е сред най-големите пречки за развитието му. През 2017 г. стана ясно, че "Национална компания Индустриални зони" (НКИЗ) инициира проект Fast Tracking Success. Разкажете повече за идеята?

Нашият проект Fast Tracking Success е насочен към ускорено професионално изграждане на младите кадри на университетите чрез постоянна заетост и стажове в чуждестранни компании в индустриалните зони. Но не само това. Целта на програмата е и да се намали разминаването между търсене и предлагане на кадри, което в момента е един от най-сериозните проблеми в бизнеса. Стремим се да осигуряваме информираност на инвеститорите, особено на чуждестранните, за наличието на работните кадри. Когато една чуждестранна компания дойде при нас, винаги поставя въпроса откъде могат да наемат кадри. Затова искаме да сме полезни с информация.

С кои университети си партнирате и кои учебни заведения планирате да привлечете в инициативата?
По проекта Fast Tracking Success вече работим в тясно сътрудничество с едни от най-престижните университети в страната и кариерните им центрове. Последният подписан меморандум е от 24 януари т.г. - с Русенския университет "Ангел Кънчев". Договорихме се НКИЗ да популяризира възможностите за стажове и свободни работни места във фирми, функциониращи на територията на индустриалните зони, ръководени от нас, а Русенският университет да предоставя информация за броя завършващи студенти по специалности и за тези, които търсят работа. Това би помогнало на потенциалните инвеститори да се ориентират в избора на подходящо местоположение, в което да изградят бизнеса си. Предвиждат се и лекции от страна на предприемачите от индустриалните зони на НКИЗ пред студентите.

По програмата вече си сътрудничим със СУ "Св. Климент Охридски", УНСС, НБУ, Техническия университет в София, Лесотехническия университет. Предстои ни подписване на меморандум с Минно-геоложкия университет, с бургаски и варненски университети, с Пловдивския университет. 

Инфраструктурата е другият проблем пред реализирането на инвестиции в България. Какви са плановете на НКИЗ за изграждане на базова инфраструктура през 2018 г.?
В работещите зони се стремим да предлагаме на инвеститорите терени с вече изградена инфраструктура, за да не се бави изпълнението на новите проекти. За тази година сме планирали изграждане на пътната инфраструктура във втората фаза на Икономическа зона София - Божурище. 

За повече информация: http://bit.ly/2GT10UM