Alibaba създава нов хъб в Лиеж

 Alibaba създава нов хъб в Лиеж

източник: www.logistika.bg

Китайският e-commerce гигант Alibaba подписа споразумение с белгийското правителство за насърчаване на трансграничната търговия. С него се потвърждават плановете на компанията да създаде smart логистичен хъб в град Лиеж.

Целта на споразумението е да се подобри цялостната логистична ефективност на малки и средни предприятия в региона, като по този начин ще се подобри тяхната конкурентоспособност с оглед ръста на световната електронна търговия.

В изявление изпълнителният директор на Alibaba Даниел Джанг посочи, че сделката ще разкрие огромен потенциал европейските компании да се възползват от предимствата на международната търговия и по-конкретно да продават в Китай, където има силно търсене на стоки от Европа.

"Над 89% от европейските фирми са малки или средни по размер. Това партньорство подчертава нашите намерения и усилия да обогатим възможностите за износ на европейския бизнес ", каза Джанг.

Логистичното звено на Alibaba Cainiao е планирало инвестиции от 75 милиона евро за високотехнологичния хъб, разположен на Летище Лиеж. Очаква се още през 2021 г. част от базата да започне да функционира.

За повече информация: http://bit.ly/2CMOVM1

Адрес

град София

бул. България 53, Търговски център, ет.3

моб.: +359 884 60 60 70

тел.:  +359 2 4432 655

Facebook