Amazon е най-големият корпоративен собственик на индустриални площи в САЩ

Amazon е най-големият корпоративен собственик на индустриални площи в САЩ

Все повече търговци на дребно отвъд Океана предпочитат да притежават, отколкото да наемат складовете си

Източник: http://www.investor.bg
Снимка: Jeffrey Dean/Bloomberg

Гиганти в търговията на дребно като Amazon.com и Costco Wholesale смятат, че са открили начин да подсилят дейността си в областта на електронната търговия и да спестят пари – да притежават складовете, където съхраняват продуктите си, пише Wall Street Journal.

Докато мнозинството компании за търговия на дребно все още наемат магазини, където продават продукти, повече компании смятат, че ще спестят пари в дългосрочен план и ще имат по-голям контрол, като притежават складовете, където съхраняват и разпределят стоките си за онлайн потребители.

25-те най-големи американски компании за търговия на дребно са придобили около 3,5 млн. кв. м нови индустриални площи миналата година спрямо 1,7 млн. кв. м предходната година, сочат данни на компанията CoStar Group. Това е най-високият общ обем за последните най-малко десет години.

Amazon е най-големият корпоративен собственик на индустриални площи в САЩ със 78 сгради и обща площ от 7,7 млн. кв. м, сочат данни на компанията за анализи Real Capital Analytics. Walmart, Target, Kroger и Dollar General също са купили индустриални площи през миналата година.

Някои компании купуват площи в опит да предотвратят недостиг на стоки заради затруднените вериги на доставки. Компаниите искат колкото се може повече наличности от стоки в магазините и складовете си, създавайки по-голяма необходимост от индустриални площи за складиране, които да подкрепят усилията им.

„Тези имоти са от съществено значение за достигането на необходимите стоки до страната и преминаването им през веригите на доставки до клиента“, отбелязва Хуан Ариас, старши консултант в CoStar.

 

Много търговци на дребно отчитат също рекордни нива на ликвидни средства и искат да ги вложат в активи като недвижими имоти подобно на начина, по който големи технологични компании купуват офис площи.

Придобивайки собствени снабдителни и разпределителни центрове, търговците на дребно правят инвестиция. През последните години индустриалните имоти се превръщат в един от най-добре представящите се сегменти на имотния пазар в САЩ и компаниите се насочват към електронната търговия, за да отговорят на нарастващото търсене от пазаруващи онлайн.

Стойността на индустриалните имоти в САЩ е нараснала с 39% през последните 12 месеца спрямо ръста от 20% на стойността на всички бизнес имоти през същия период, показа доклад от октомври на компанията за анализи Green Street.

..........

Цялата статия може да прочетете тук: https://bit.ly/2Zz3OkL

Адрес

град София

бул. България 53, Търговски център, ет.3

моб.: +359 884 60 60 70

Facebook