За конференцията

Акценти на събитието:

 • Пазарът в страната и в Европа по време на войната в Украйна, както и отражението на земетресението в Турция.
 • Пазарът на индустриални имоти през погледа на БГСКЛАД.
 • Топ брокери – консултантите на индустриални имоти в България
 • Развитие на големите индустриални, логистични паркове и бази в България
 • За или против строителството на нови складови и промишлени площи
 • Бъдеще на пазара през погледа на фирмите, занимаващи се с оборудване и услуги за индустриални имоти

Симеон Митев е управител на агенция „Шанс-96“ ООД и като консултант е тясно специализиран в продажбата и отдаването под наем на индустриални и бизнес имоти. Г-н Митев има над 23 години опит в областта на търговията. Има няколко отличия от международни конференции.

Симеон Митев

собственик на платформа БГСКЛАД

Даниела Бойчева има повече от 12 години опит в Colliers, като създава и развива отношения в фирми от различни индутрии. Тя има опит в представляването на компании като: VMware, , Telus International, LoulsDreyfus, AIG, Servier Medical, Merck Bulgaria, BritishAmerican Tobacco, Sutherland. Даниела е работила с клинети като: IBM, A.ON, EVN и други. От 2021 г. тя е част от екипа на „CTP Invest“.

Даниела Бойчева

директор бизнес развитие в „CTP Invest“

Арх. Здравко Здравков встъпва в длъжност като Главен архитект на Столичната община (СО) и ръководител на Направление „Архитектура и градоустройство“ през м. май 2016 г. От месец октомври 2018 г. до 2020 г. арх. Здравков е в състава на членовете на съвета на директорите и председател на борда на „Метрополитен“ ЕАД. На 9 юни 2020 г. арх. Здравков е избран за председател на Постоянната комисия по устройство на територията и недвижимо културно-историческо наследство на Национално сдружение на общините в Република България.

Арх. Здравко Здравков

главен архитект на Столична община

Радослав Конов е партньор на БГСКЛАД от 4 години. Работи съвместно със Симеон Митев и софийският офис от началото на 2019 г., като до днес заедно градят едно успешно партньорство. Зад гърба им са реализирани успешни сделки за индустриални имоти за десетки хиляди кв.м, което ги прави надежден и търсен от бизнеса в България и отвъд, посредник. През краткото си партньорство с БГСКЛАД Слави има възможността да работят с много български и чужди фирми, които вече се радват на оптимизирани според нуждите им складови и производствени площи.

Радослав Конов

БГСКЛАД гр. София

С близо 10 години опит на пазара на индустриални и логистични недвижими имоти в България, Димитър предоставя консултантски услуги на местни и международни компании при покупко-продажба и наем на индустриални имоти и земя вкл. „built-to-suit“ и „sale and leaseback“ проекти. Преди да се присъедини към екипа на CBRE през 2021 г., Димитър работи 8 години за асоциирания партньор на CBRE за България като старши консултант в отдел Земя и индустриални площи. Притежава бакалавърска степен по Международни икономически отношения.

Димитър Христов

старши консултант в отдел Индустриални и логистични площи на CBRE Югоизточна Европа

Основател на BINSWANGER GREECE REAL ESTATE GROUP LTD. Местен експерт в областта на търговските недвижими имоти (офис и индустрия), с повече от 30 години опит. Сертифициран брокер и оценител, B.P.O.R. притежател и N.A.R. член (Национална асоциация на брокерите на недвижими имоти в САЩ). Сертифициран оценител на недвижими имоти (STAREGISTER – ЧЛЕН НА АМЕРИКАНСКАТА АКАДЕМИЯ ЗА ФИНАНСОВО УПРАВЛЕНИЕ). Първият сертифициран брокер в Гърция от TUV Austria.

Dimitris Biniaris

Founder of „BINSWANGER GREECE REAL ESTATE GROUP“ LTD, Greece

Валентин отговаря за снабдяването и изпълнението на сделки за лизинг и продажба в Румъния с повече от 6 години опит на пазара на недвижими имоти, който обхваща различни области сегменти, включително индустриален пазар, индустриален лизинг и представителство на наематели. Присъединява се към JLL през май 2017 г. като консултант в индустриалния отдел. От 2018 г. Валентин участва в различни проекти на капиталовите пазари.

Valentin Achim

Senior Consultant Industrial Department, „JLL“ Romania

Г-н Монов завършва Минно-Геоложки Университет, гр. София, специалност: магистър по „Маркшайдерство и геодезия“. Притежава дългогодишен професионален опит в проектирането на обекти с различно предназначение на територията на Столична община, изработването и поддръжката на кадастрални карти, подробни устройствени планове, топографски, нивелетни и други планове и карти. Понастоящем е председател на „Комисията по професионална етика на КИГ“.

инж. Веселин Монов

зам.-управител на фирма „ГЕОКАД-93“ ЕООД

Владимир Гюрджиев е опитен ветеран на пазара на бизнес имоти с над 15 години опит, главно в сектора на индустриалните и логистичните активи. Преди да се заеме с развитието на индустриалното и логистично портфолио на Lion’s Head Investments, Владимир създава и управлява български офис на CTP – един от най-големите и активни разработчици на индустриални и логистични пространства в Европа. Преди това е бил съдружник и е управлявал индустриалното подразделение на Cushman & Wakefield Forton. В миналото Владимир управляваше компания 3PL и управляваше логистичен парк.

Владимир Гюрджиев

директор Логистични и индустриални активи, „Lion’s Head Investments“

Мария Андонович, помощник изпълнителен директор на Свободна зона Пирот. Дипломиран юрист с 18 години опит в договарянето на логистични услуги и управлението на фирма. Свободна зона Пирот позволява на своите потребители ефективни операции и значителни икономии на разходи, като интегрира всички предимства на инвестирането и правенето на бизнес на едно място. Предимствата на закона за свободните зони в Сърбия са, че потребителите са освободени от местни данъци и такси за изграждане и експлоатация на съоръжения.

Marija Andonovic

assistant CEO of the „Free Zone Pirot“, Serbia

Родена в гр. София. Завършва бакалавър в университет "Черноризец Храбър", Варна, специалност: „Защита на националната сигурност“ и магистър по право в Югозападен университет „Неофит Рилски“ Благоевград. Владее четири езика. Придобива няколко сертификата в Harvard Business School. Има редица квалификации в сферата на сигурността. Има много завършени курсове и обучения. През 1991 г. става съосновател и вицепрезидент на Агенция за сигурност "Скорпио" ООД. От 2000 г. - и понастоящем е собственик и управител на Агенция за сигурност "Скорпио" ООД.

Васка Пенкова

Собственик и управител на „АС Скорпио“ ООД

Никола Белчев е възпитаник на MSC от University College London (UCL), Bartlett School или Planning. Той се присъединява към Colliers през 2023 г. като член на екипа за Логистика и индустриални имоти. Работи по проекти в индустриалния и логистичен сектор, изграждайки връзки с доставчици и наематели, които се стремят да установят своя бизнес в България. Предишният опит на Никола е в градоустройството като консултант по индустриални земи за местните власти във Великобритания и България. Работил е по генерални планове и проучвания на някои от най-големите индустриални площи в Лондон като Staples Corner и Park Royal.

Никола Белчев

Логистика и индустриални имоти, „Колиърс Интернешънъл“ ООД

Атанас Ласков-собственик на „Некст Хоум“ и управител на агенция „Индустриални имоти“, гр. Пловдив. Фирмата работи от 20 години и се занимава с инвестиране, покупко-продажба на имоти и консултантска дейност. През последните 12 години сме фокусирани в сделки с индустриални имоти и сериозен партньор на бизнеса в Пловдив и региона. От 2014 г. сме партньори с БГСКЛАД за гр. Пловдив и областта. Наши клиенти са: „Полиграфия АД“, Петко Ангелов, „Медикс“, „Оргахим“, „БТЛ“, Ангел Стоилов, „Карпетмакс“, „Дриймстранс“,„ТЕМЕНА ЛТД“, „АЛУМИЛ“ и др.

Атанас Ласков

БГСКЛАД гр. Пловдив

Виолета Рачева е на 32 г. и от края на 2014 г. досега работи като брокер в нишовия сегмент на сделките с бизнес имоти на корпоративни и индивидуални клиенти в гр. Варна. Като локален представител на БГсклад, офисът е предпочитан консултант при стартиране, експанзия или релокация на бизнес проекти в града и региона.

Виолета Рачева

БГСКЛАД гр. Варна

Жоро Ангелов се присъединява към екипа на Forton през 2010, като младши консултант. През изминалите 9 години в компанията той израства в кариерата си, придобивайки задълбочени познания в сектора на бизнес имотите с фокус върху индустриални, логистични площи и развитие на парцели. Г-н Ангелов притежава Магистърска степен по Финанси от Университета по национално и световно стопанство – София и Wirtschaftsuniversität Wien, JOSZEF Program, Management in CEE - JOSZEF Program – Виена.

Жоро Ангелов

„Фортън“ АД

Владимир Христов е част от управленския екип на СТАД от 2008 г. Компанията с 30-годишна история развива успешно широка гама от дейности в различни сфери. От 19 г. в партньорство с немски логистичен оператор развива дейности свързани с транспорт, спедиция и складова логистика. СТАД изгражда и развива четири логистични центъра в София, успешно реализира и built to suit проекти. Владимир Христов завършва икономика и специализира в Германия и Великобритания.

Владимир Христов

мениджър „СТАД“

Мирослава Александрова е завършила УНСС в гр. София. Учила е икономика и в немския университет „Eberhard-karls в гр. Тюбинген. От август 2010 г. е член на Association of Chartered Certified Accountants (ACCA, UK). Преди да се присъедини към екипа на „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД и „Ист Тинг София“ е била финансов директор в All Channels Group LTD и Business Media Group LTD, part of Bonnier International. Понастоящем ръководи процесите по корпоративно планиране и развитие на нови проекти в компаниите.

Мирослава Александрова

мениджър по корпоративно планиране в „Ист ринг София“ и „Глориент Инвестмънт БГ“

Роден на 31.12.1963 г. в Димитровград. Завършва Висш Институт за Архитектура и Строителство, специалност „Промишлено и Гражданско строителство“ през 1988 г., също „Макроикономика“ във Факултета за Обществени професии, а през 1995 г. завършва с мастърска диплома Католическия Университет KU Leuven, строителен инженер. Понастоящем Иво Трингов е член на Борда на директорите и Търговски Директор на „Кордеел България“, както и на много фирми, които са дъщерни дружества на Cordeel Group Belgium. Иво е член на „Камарата на Строителите в България“, „Белгийски-Български-Люксембургски Биснес клуб“, Университетското Настоятелство на УАСГ и др.

Иво Трингов

Търговски директор на „Кордеел България ЕАД“

President of Association of Industrial & Logistic Developers of Moldova (ADIL Moldova) 🇲🇩 Top Manager, Economist and Real Estate Developer.

Сергей Мирдза

founder of the design bureau LH47 ARCH, Moldova

Алекс Гебов е управляващ съдружник в „ППД“ ООД – фирма, създадена през март 2006 г. и специализирана в управлението на инвестиционни проекти в сферата на недвижимите имоти. Има над 33 години професионален опит в сферата на инженеринга, корпоративния бизнес и финанси.

Алекс Гебов

Собственик на „Паладин Пропърти Дивелъпмънт“ ООД

Ирена Перфанова е настоящ зам.-председател на НСНИ и негов председател в периода 2014-2018 г., член на Борда на Директорите на „Европейската Асоциация CEPI", член на „Real Estate Market Advisory Group" към UNECE, Член на Световния борд на Международната федерация „FIABC"I (2014-2018) и Президент на „FIABCI-Bulgaria" (2011-2014). Експерт с 28-годишен опит в сферата на недвижимите имоти, оценител и анализатор, търговски мениджър нови проекти.

Ирена Перфанова

зам.-председател на „НСНИ"

Президент на Асоциацията на индустриалните и логистични разработчици на Молдова (ADIL Moldova), Топ мениджър, икономист и разработчик на недвижими имоти.

Serghei Gobjila

president of „ADIL“, Moldova

Роден е на 04 юли 1972 г. Има висше образование в Истанбулски Технически Университет като геодезичен инженер. През годините 1996-2011 работи в компания за недвижими имоти със земеделски и индустриални фабрики и управител на отдел „склад“. „TURYAP“ е най-голямата и най-стара компания за франчайзинг на недвижими имоти в Турция. Също така през 2005 г. получава удостоверение за сертификат за оценка на собственост, оценъчни и аналитични доклади. През 2011 г. създава собствена компания на „EmlaXell“.

Halit Ismetogullari

owner of „EmlaXell“, Turkey

Grzegorz Chmielak има над 25 години опит в сектора на търговските недвижими имоти. Преди това е работил във финансовия сектор за HypoVereinsbank Bank Hipoteczny S.A., Bank Pekao S.A., WestImmo, а през последните 11 години в Knight Frank, където е отговарял за оценка на имоти и консултации в Полша и ЦИЕ, а също така е заемал позицията на управител Партньор. Гжегож е член на Кралския институт на дипломираните геодезисти (RICS) и притежава лиценз за оценка 3064 и CIS HypZert (MLV) сертификат.

Grzegorz Chmielak

Head of Capital Markets & Valuation, AXI IMMO, Poland

Роден е в гр. София. Има над 25-годишен опит като консултант и мениджър в международни и български компании, в които е обучавал и управлявал екипи за работа по инвестиционни проекти. Завършил е икономика в Пекин, където по-късно работи като консултант за международни компании в Китай. През 1999 г. се прибира в България и започва работа като мениджър ключови клиенти и стратегически HR мениджър. Член е на УС на Фиабци България – Международната федерация на специалистите по недвижими имоти (от 2014 г.).

Иван Велков

президент на „ФИАБЦИ България“

Регистрация 08:00 - 09:00
Официално откриване   09:00 - 09:20

от гл. арх. Здравко Здравков, генерален спонсор на конференцията Даниела Бойчева от „СТП България“ и Симеон Митев, собственик на платформа „БГСКЛАД“

Първи панел   09:30 - 10:30

Пазарът на индустриални имоти в Европа (Панелът ще се води на английски език)

Лектори:

 • Serghei Gobjila, Moldova
 • Halit Ismetogullari, Owner of „EML AXELL“, Turkey
 • Dimitris Biniaris, Founder of „BINSWANGER GREECE REAL ESTATE GROUP“ LTD, Greece
 • Valentin Achim, Senior Consultant Industrial Department, „JLL“ Romania
 • Представител на Полша
 • Vladimir Gurdjiev, Director of Logistics and Industrial Assets, „Park Lane developments“, Bulgaria
 • Marija Andonovic, assistant CEO of the „Free Zone Pirot“, Serbia

Модератор: Иван Велков, президент на „ФИАБЦИ България“

Втори панел   10:40 - 11:10

Пазарът на индустриални имоти през погледа на „БГСКЛАД“ в градовете в страната: гр. София, гр. Пловдив, гр. Стара Загора, гр. Бургас, гр. Варна, гр. Велико Търново, гр. Сливен, гр. Габрово, гр. Плевен, гр. Шумен, гр. Благоевград, гр. Пазарджик, гр. Русе, гр. Сандански, гр. Видин

Лектори:

 • Радослав Конов – „Бсклад София“
 • Атанас Ласков – „Бгсклад Пловдив“ и Варна
 • Виолета Рачева – „Бгсклад Варна“

Модератор: Симеон Митев – собственик на платформата БГСКЛАД

Кафе-пауза и нетуъркинг 11:10 - 11:40
Трети панел   11:40 - 12:30

Пазарът през погледа на фирми, занимаващи се с оборудване и услуги за индустриалния сектор

Лектори:

 • Васка Пенкова, управител на „АС Скорпио“ ООД
 • Сергей Мирдза, основатель проектного бюро LH47 ARCH, Moldova
 • Иво Трингов, търговски директор, „Кордеел България ЕАД“
 • Веселин Монов, председател на Комисията по професионална етика на КИГ, зам.-управител на „ГЕОКАД-93“, ЕООД
 • Владимир Христов, мениджър „СТАД“

Модератор: Алекс Гебов, „Паладин проект мениджмънт“ ЕООД

Работен обяд и нетуъркинг 12:30 - 13:30
Четвърти панел   13:30 - 15:00

Актуално състояние на пазара на индустриални имоти в България. За или против строежа на нови складови площи към момента, през погледа на инвеститорите, консултантите и браншовите организации?

Лектори:

 • Даниела Бойчева, директор бизнес развитие, „Си Ти Пи Инвест“
 • Мирослава Александрова, мениджър по корпоративно развитие, „Ист ринг София“ ООД и „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД
 • Владимир Гюрджиев, директор Логистични и индустриални активи, „Lion’s Head Investments“
 • Жоро Ангелов, мениджър индустриални площи и развитие на парцели „Фортън“ АД
 • Никола Белчев, Логистика и индустриални имоти „Колиърс Интернешънъл“ ООД
 • Димитър Христов, старши консултант Логистика и индустриални имоти, „CBRE“ клон България

Модератор: Ирена Перфанова, зам.-председател на „НСНИ“ и Симеон Митев, собственик на платформа „БГСКЛАД“

Всички фирми, които желаят да бъдат спонсори и да участват в предстоящото мероприятие, могат да се запишат, като изпратят писмо на имейл: reg.event@bgsklad.bg или 96chance@gmail.com

Регистрация за конференцията

Интер Експо Център София

зала Витоша, бул. Цариградско шосе № 147 - 10 Май 2023 г., от 8:00 часа