За конференцията

Акценти във Втората международна конференция за индустриални имоти:

 • Пазарът в региона, Особености на пазара, Цени, Сделки, Развитие
 • Он-лайн пазара на индустриални имоти през погледа на „БГСКЛАД“
 • Топ брокери – консултантите на индустриални имоти в България
 • Развитие на големите индустриални, логистични паркове и бази в България
 • Пазара на индустриални имоти в Централна и Източна Европа и съседните държави
 • Бъдеще на пазара през погледа на фирмите, занимаващи се с оборудване и услуги за индустриални имоти

Симеон Митев е управител на Агенция ШАНС-96 и като консултант е тясно специализиран в продажбата и отдаването под наем на индустриални и бизнес площи. Г-н Митев има 20-годишен опит в областта на търговията. Има няколко отличия от международни конференции.

Симеон Митев

Собственик на БГСКЛАД

Стамен Янев е изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции от януари 2015 г. Той е юрист, специализирал в сферата на сливанията и придобиванията, както и в областта на инвестициите. Професионалният му път преминава през големите международни консултантски компании.

Стамен Янев

Българска агенция за инвестиции

Евгени Нумеров е управляващ директор и партньор на Склад мениджмънт, която е една от водещите фирми за индустриални имоти в Русия. Има опит в пазара на търговски недвижими имоти от 1999 г. насам. Започва работа в московския офис на Noble Gobbons / CBRE. През 2010 г. взима успешно участие в стартирането на компанията „Управление на складовете“

Евгений Нумеров

SKLADMAN USG

Антоанета Барес е юрист, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД. Тя има над 15 години професионален опит в областта на правото и управлението на проекти в различни сектори от икономиката.

Антоанета Барес

НКИЗ

Marian Orzu е управляващ партньор на Dunwell Industrial Brokerage SRL, първата агенция в Румъния, която е специализирана в индустриални имоти и посредничество. Мариан е един от най-опитните индустриални специалисти в Румъния, с повече от 14 години опит. Той е стартирал кариерата си на брокер в Румъния, ставайки по-късен етап ръководител на индустриалния отдел на една от най-големите агенции за недвижими имоти в света, в румънския клон.

Marian Orzu

управляващ партньор на Dunwell Industrial Brokerage SRL, Румъния

Александър Гебов е управляващ съдружник в „Паладин Пропърти Дивелъпмънт“ ООД, фирма създадена през март 2006 г. и специализирана в управлението на инвестиционни проекти в сферата на недвижимите имоти. Александър Гебов има над 30 години професионален опит в сферата на инженеринга, корпоративния бизнес и финанси.

Александър Гебов

„Парк Индустрия София Изток“ АД

Иван Велков е икономист, завършил и специализирал в Столичния университет по икономика в Пекин, Китай. Има дългогодишен мениджърски опит, натрупан в международни консултантски компании в Далечния Изток и Югоизточна Европа в индустрии, свързани със специализирани услуги с недвижими имоти.

иван велков

председател на ус на бгфма

Александър Пелев е магистър по право от Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Адвокат в Софийската адвокатска колегия от 1997 г. Специалист по вещно и нотариално право. Консултант по търговско право и международни регистрации.

александър пелев

главен представител за българия на CCI

Атанас Ласков има12 годишен опит в сделки с бизнес имоти, управител на агенция ИНДУСТРИАЛНИ ИМОТИ, утвърдена като лидер на пазара на промишлени и складови площи в региона на гр. Пловдив.

Атанас Ласков

Представител на БГСКЛАД за гр. Пловдив

Любомир Филипов е управител на Адрес Недвижими Имоти кантора Велико Търново. Завършва икономическото си образувание в Стопанската Академия в град Свищов. Магистър по стопански и финансов анализ и контрол. Член на НСНИ и NAR. С петнадесет годишен опит в сферата на Недвижимите Имоти. Пряко участвал в едни от най-големите сделки осъществени в региона.

Любомир Филипов

Представител на БГСКЛАД за гр. Велико Търново

Тони Танев е управител на ПРОИНВЕСТ ПРОЕКТ - дружество специализирано в посредничество при сделки с индустриална собственост, търговски площи и строителни терени във Варна, опериращо и като партньор на БГСКЛАД за региона.

Тони Танев

Представител на БГСКЛАД за гр. Варна

Огнян Георгиев е лицензиран консултант на недвижими имоти в ТОП имот БГ – гр. Стара Загора. Дългогодишен опит в областта на развитието на жилищни, търговски и индустриални зони. Отдаване под наем и покупко-продажба на терени, складове и логистични бази в региона.

Огнян Георгиев

Представител на БГСКЛАД за гр. Стара Загора

Владимир Гюрджиев е дългогодишен професионалист на пазара на бизнес недвижимите имоти. През 2019 г. той поема управлението на CTP Invest в България.Преди това г-н Гюрджиев е бил партньор в Cushman & Wakefield | Forton, където управляваше подразделението, специализирано в индустриалните площи и сделките с парцели. В миналото г-н Гюрджиев е бил Търговски директор на 3PL компания и логистичен парк, както и Управител на портал за недвижими имоти.

Владимир Гюрджиев

Управител на CTP за страната

Стамен Стамов е роден през 1969 г. в Бургас, завършил е магистърска степен в ИУ Варна. Бил е зам.-директор на ОП Туризъм в Бургас, както и директор на Младежкия културен център в града. В частния сектор е бил управител на агенция за недвижими имоти. От 2015 година е изпълнителен директор на Индустриален парк Бургас.

Стамен Стамов

Държавен индустриален парк Бургас

Pointers Property Management S.A. се развива в цялата територия на Гърция с квалифицирани и опитни сътрудници, като основна цел е осигуряването на поверителни и надеждни услуги по въпросите на търговското и оперативното управление на собствеността. Открива и Предлага възможности и посредничество при сделки с недвижими имоти, разработва и изпълнява планове за насърчаване на собствеността и маркетинг и др.

Nikos Manomenidis

CRS, ABR, BPOR, President of Greek National Association of Certified Real Estate Professionals EPPA

Стефан Карпузов е част от екипа на Галакси Инвестмънт Груп от 2013 година. Отговаря за процесите свързани с бизнес планиране и изпълнение на инвестиционни стратегии, развитие на проекти и продажби в направление жилищни проекти.

Стефан Карпузов

Галакси инвестмънт груп

Costin Banica е ръководител сектор Индустрия в румънската консултантска компания JLL. Той има повече от 14 години опит в продажбите, от които четири години в недвижими имоти. Banica е участвал в знакови транзакции за компании като Inteva, Quehenberger или Faurecia.

Costin Banica

Ръководител сектор Индустрия в JLL

Катя Белчева е управител на агенция „БИЛДИНГ ТАЙМ” – Шумен. Има 25-годишен опит, като посредник и консултант по недвижими имоти. Член на НСНИ от основаването му. От 2006 г агенцията работи предимно с индустриални имоти, като има реализирани няколко знакови продажби в града.

Катя Белчева

Управител на агенция „БИЛДИНГ ТАЙМ” – Шумен

Калоян Конов е адвокат от Софийска адвокатска колегия. Завършва СУ “Св. Климент Охридски” през 2010 г. От 2015 г. развива собствена адвокатска кантора фокусирана в обслужването на големи корпоративни клиенти.

Калоян Конов

Член на “КРИБ”

Христо Урумов е собственик и управител на групата STAMH. Професионалният му път започва като проектант в развойния център на "Балканкар", където постепенно стига до позицията заместник-главен директор. От 1994 г. до 2000 г. отговаря за два големи проекта, свързани с усвояването и производството в България. Завършил е "Автомобили, трактори и кари" в Техническия университет – София, със златен медал.

Христо Урумов

Управител на STAMH

За повече от 10 години опит в Colliers, Даниела създава и развива отношения с фирми от различни индустрии. Тя има опит в представляването на компании като: Vmware, Telus International, LouisDreyfus, AIG, Servier Medical, Merck България, BritishAmerican Tobacco, Sutherland. Даниела е работила с клиенти, като IBM, A.ON, EVN и много други.

Даниела Бойчева

(мениджър ключови клиенти, офиси и индустриални площи, Colliers International)

Ростислав Христов е икономист по образование, специалист в банковия сектор, с интереси в сферата на индустриалните и инвестиционни имоти. Част от екипа на БГСКЛАД от началото на 2019 г.

Ростислав Христов

Представител на БГСКЛАД за гр. Разград

Ненчо Кънев има над 10 години опит в сферата на недвижимите имоти. Професионалният му път започва като брокер в „RE/MAX“ и „Явлена“. От две години работи в сферата на индустриалните имоти и е основен представител на БГСКЛАД за гр. София.

Ненчо Кънев

Представител на БГСКЛАД за гр. София

Радослав Конов е роден в гр. София. Завършва „Социология и Маркетинг" в УНСС. Работил е 6 години във фирма за изграждане, поддръжка и отдаване на складови помещения в Северна Дакота, САЩ. От година е в екипа на БГсклад, като е извършил сделки с клиенти от България, САЩ, Холандия, Англия, Италия и Гърция.

РАДОСЛАВ КОНОВ

Представител на БГСКЛАД за гр. София

Роден в гр. Бургас на 16.08.1962 г. Завършва висше образование в УНСС. Занимавал се е със счетоводство, финанси и строителство. Работи за BGSKLAD от 2015 г. Женен с две дъщери.

Валентин Косев

Представител на БГСКЛАД за гр. Бургас

„Въпреки дългогодишния опит във всички сегменти на имотния пазар, за мен е предизвикателство именно сектора индустриални имоти за региона на Габрово - пазар в затишие, но с нарастващ инвеститорски интерес!"

Михаил Сеферов

Представител на БГСКЛАД за
гр. Габрово

Юри Дудев

Представител на БГСКЛАД за гр. Русе

Роден е на 04 юли 1972 г. Завършва Истанбулски Технически Университет като геодезичен иженер. През 1996-2011 работи в компания за TURYAP – най-голямата и най-стара компания за франчайзинг на недвижими имоти в Турция. През 2005 г. получава удостоверение за сертификат за оценка на собственост, оценъчни и аналитични доклади. През 2011 г. създава собствена компания EmlaXell.

Hakan İSMETOĞULLARI

Собственик на компанията EmlaXell, Турция

Росен Наумов е роден във Варна през 1969 г. Завърша „Висше военноморско училище" – гр. Варна. През 2000 г. изкарва „Курс за квалификация по маркетинг и мениджмънт за изпълнителни директори" - Австрийска търговска камара, Виена, Австрия, както и 3-месечно интензивно обучение във Виена, Австрия. Има над 20-годишен опит в областта на дистрибуцията и логистиката. От юни 2019 г. поема развитието на LOGISTICS PARK SOFIA в Равно поле.

Росен Наумов

Мениджър развитие в Warehousing and Logistics Ltd.

Никола Стефанов е роден в град Русе на 54 години. Завършил е военно училище „Васил Левски" – гр. Велико Търново и висше образование специалност „Логистика" в НВУ. От 3 месеца е на длъжността изпълнителен директор на „Свободна зона – Русе" ЕАД.

Никола Стефанов

Изпълнителен директор на „Свободна зона – Русе" ЕАД

Инж. Васил Велев е един от учредителите на АИКБ през 1996 г., а в момента е председател на управителния съвет. Изпълнителен директор е на „Стара планина холд" АД и на „ХЕС" АД, както и член на съвета на директорите на „М+С Хидравлик" АД – дружества от ТОП 10 на Българската фондова борса. Има магистърски степени от „ТУ" – гр. София и от „ИУ" – гр. Варна. Заместник-председател е на Икономическия и социален съвет и на Съвета на фондация „Еврика". Председател е на Съвета на настоятелите на „ТУ" – гр. София.

Инж. Васил Велев

председател на Управителния съвет на АИКБ

Ръководител е на катедра Метални, дървени и пластмасови конструкции (МДПK) и заместник-декан на Строителен факултет, УАСГ, София. Kато преподавател води редовни лекционни курсове по „Метални конструкции“ и „Стоманени и комбинирани мостове“. Той е и активно практикуващ проектант и автор на десетки проекти изцяло в областта на стоманените конструкции, в това число промишлени и складови сгради и няколко логистични центъра. Тази си дейност той упражнява чрез собственото си дружество Рангелов Kонсулт ЕООД.

Проф. Николай Рангелов

проектант в Рангелов Kонсулт ЕООД

Жоро Ангелов е в екипа на Forton от 2010 г., като младши консултант. През изминалите 9 години той израства в кариерата си, придобивайки задълбочени познания в сектора на бизнес имотите с фокус върху индустриални, логистични площи и развитие на парцели. Има магистърска степен по Финанси от УНСС – София и Wirtschaftsuniversität Wien, JOSZEF Program, Management in CEE - JOSZEF Program - Виена.

Жоро Ангелов

C&W Forton International

Ценка Божилова е член на Кралския институт на сертифицираните оценители /RICS/ и признат европейски оценител на недвижими имоти /REV/. От 11 години работи в Адванс експертни оценки, като 10 от тях е нейн управител. От май 2019 г. Ценка Божилова е Председател на Камарата на професионалните оценители в България.

Ценка Божилова

Управляващ партньор Адванс експертни оценки ООД

арх. Благой Аргиров е основател на проектантско бюро „Аргиров Дизайн” ЕООД. Завършва Университет по архитектура, строителство и геодезия в гр. София. Със своите над 16 години професионален опит и над 1 млн. кв. м проектирана площ той цели перфектното и функционално проектиране, повишавайки ефективността на сградите.

арх. Благой Аргиров

управител в „Аргиров Дизайн” ЕООД

Zoran е с диплома за инженер-механик. Има 20-годишен професионален опит в Free Zone Pirot, като работи върху следните работни места:
• организация на работата на отдела за спедиторски услуги
• експертиза, свързана с митническите, външнотърговските и валутните разпоредби
• договаряне на услуги с клиенти
• реализиране на инвестиционни проекти
• управление на проекти.

Zoran Petrović

Асистент на изпълнителния директор на Free Zone Pirot

Г-жа Александрова е завършила Университета за Национално и Световно Стопанство в София. Учила е икономика и в немския университет Eberhard-Karl s в гр. Тюбинген. От август 2010 г. е член на Association of Chartered Certified Accountants (АССА, UK). Преди да се присъедини към екипа на „Глориент Инвестмънт БГ" ООД е била финансов директор в All Channels Group Ltd и Business Media Group Ltd, part of Bonnier International. Понастоящем ръководи процесите по корпоративно планиране и развитие на нови проекти в компанията.

Мирослава Александрова

Мениджър по корпоративно планиране в „Глориент Инвестмънт БГ"

Член на УС на Асоциацията на франчайзите в България, Член на българската макроикономическа асоциация .Учредител на НАЗП, Член на УС на Варненската търговско-индустриална камара .Редовен докторант на Икономически университет - Варна по специалност "Икономика и управление". Ганев има над 25 години опит на пазара на недвижими имоти в България.

Добромир Ганев

Председател на УС на НСНИ

Борис Главчовски е роден 1970 г. Завършва Техническия университет гр. София със специалност Машинно инженерство, по-късно и Немския факултет към същия университет със специалност „Управление на предприятия". От 2005 г. е управител на „Хьорман България" ЕООД.

Борис Главчовски

управител на „Хьорман България" ЕООД

Регистрация от 08:00 - 09:00
Официално откриване   09:00 - 09:20

от Министър на Икономиката – Емил Караниколов, Росен Наумов – представител на главен спонсор „Лоджистикс парк София“, Симеон Митев - собственик на „БГСКЛАД“

Първи панел   09:30 - 10:15

Пазарът на индустриалните имоти в България през погледа на държавните структури, инвеститорите, анализаторите и оценителите.

Лектори:

 • Стамен Янев, Изпълнителен директор на „Българска Агенция за Инвестиции“
 • Стамен Стамов, „Индустриален и логистичен парк Бургас“
 • Никола Стефанов, „Индустриална зона Русе“
 • Ценка Божилова, „Адванс Експертни Оценки“ ООД
 • Васил Велев, „Асоциация на индустриалния капитал в България“

Модератор: Антоанета Барес, директор „Национална компания индустриални зони“ ЕАД

Втори панел   10:20 - 11:00

Пазарът на индустриални имоти през погледа на БГСКЛАД в градовете на страната: гр. София, гр. Пловдив, гр. Стара Загора, гр. Бургас, гр. Варна, гр. Велико Търново, гр. Сливен, гр. Габрово, гр. Плевен, гр. Шумен, гр. Благоевград, гр. Пазарджик, гр. Русе, гр. Сандански, гр.Видин, гр. Враца

Модератор: Симеон Митев – собственик на платформата БГСКЛАД

Кафе-пауза 11:00 - 11:20
Трети панел   11:30 - 12:15

Пазарът на индустриални имоти в България през погледа на брокери – консултанти

Лектори:

 • Огнян Георгиев, представител на БГСКЛАД за гр. Стара Загора
 • Костин Баника, директор на индустриални имоти, представляващ JLL за България и Румъния
 • Даниела Бойчева, „Колиърс България"
 • Жоро Ангелов, „Фортън Интернешънъл"

Модератор: Добромир Ганев, представител на НСНИ

Работен обяд и нетуъркинг 12:15 - 13:00
Четвърти панел   13:00 - 13:45

Индустриалните паркове и големи индустриални обекти. Какво се случва с тях?

Лектори:

 • Владимир Гюрджиев – „Си Ти Пи Инвест“
 • Росен Наумов, директор „Лоджистикс парк“, София
 • Мирослава Александрова, представител на „Ийст Ринг“, София
 • Стефан Карпузов, представител на „Индустриален парк Марково“
 • Александър Гебов, представител на „Парк Индустрия София Изток“ АД

Модератор: Симеон Митев - БГСКЛАД

Пети панел   13:45 - 14:30

Бъдещето на пазара през погледа на фирмите, занимаващи се с оборудване и услуги за индустриални имоти

Лектори:

 • Христо Урумов, управител на „STAMH“
 • арх. Благой Аргиров, „Аргиров Дизайн“ ЕООД
 • проф. д-р инж. Николай Рангелов, „Рангелов Консулт“
 • Борис Главчовски, „Хьорман България" ЕООД

Модератор: адв. Александър Пелев - главен представител за България на CCI Competitive Intelligence AG

Кафе-пауза 14:30 - 15:00
Шести панел   15:00 - 17:00

Пазарът на индустриални имоти в съседните държави (Панелът ще се води на английски език)

Лектори:

 • Мариян Орсу – Румъния
 • Хакан Исмет – Турция
 • Никос Маноменидис – Гърция
 • представител на Сърбия
 • представител на Македония
 • Евгений Нумеров, Директор Sklad Man - Русия

Модератор: Иван Велков – председател на Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА)

Всички фирми, които желаят да бъдат спонсори и да участват в предстоящото мероприятие, могат да се запишат, като изпратят писмо на имейл: reg.event@bgsklad.bg

Регистрация за конференцията

Интер Експо Център София

зала Витоша, бул. Цариградско шосе № 147 - 16 октомври 2019, от 8:00 часа