За конференцията

Акценти в Третата международна за индустриални имоти:

 • Пазарът в страната и в Европа по време и след Ковид пандемията
 • Пазарът на индустриални имоти през погледа на БГСКЛАД
 • Топ брокери – консултантите на индустриални имоти в България
 • Развитие на големите индустриални, логистични паркове и бази в България
 • Пазара на индустриални имоти в Централна и Източна Европа и съседните държави
 • Бъдеще на пазара през погледа на фирмите, занимаващи се с оборудване и услуги за индустриални имоти

Никола Зикатанов е машинен инженер, специализирал е управление на бизнеса в УНСС и е завършил магистратура по бизнес администрация в САЩ. Представлява американската инвестиционна група New Century Holdings и над 10 години работи за тях. Групата е един от основните учредители на приватизационния фонд "Златен лев". От 2001 г. Зикатанов е изпълнителен директор на дружеството, на което "Златен лев холдинг" е мажоритарен собственик и притежава 95% от капитала му.

Никола Зикатанов

зам.-председател на УС на „АИКБ“

Жоро Ангелов се присъединява към екипа на Forton през 2010, като младши консултант. През изминалите 9 години в компанията той израства в кариерата си, придобивайки задълбочени познания в сектора на бизнес имотите с фокус върху индустриални, логистични площи и развитие на парцели. Г-н Ангелов притежава Магистърска степен по Финанси от Университета по национално и световно стопанство – София и Wirtschaftsuniversität Wien, JOSZEF Program, Management in CEE - JOSZEF Program – Виена.

Жоро Ангелов

„Фортън“ АД

Арх. Любомир Станиславов завършва архитектура в Университет по архитектура, строителство и геодезия – София през 2001 г. Придобива допълнителни квалификации в University de Valladolid, Испания и Техническия университете в Грац, Австрия. Като ръководител на екип от проектанти работи по значими проекти с национално значение. От ноември 2015 е изпълнителен директор на „Аутомотив Клъстер България“.

Арх. Любомир Станиславов

изпълнителен директор на „Аутомотив Клъстер България“

Симеон Митев е управител на агенция „Шанс-96“ ООД и като консултант е тясно специализиран в продажбата и отдаването под наем на индустриални и бизнес имоти. Г-н Митев има над 23 години опит в областта на търговията. Има няколко отличия от международни конференции.

Симеон Митев

собственик на платформа БГСКЛАД

Мирослава Александрова е завършила УНСС в гр. София. Учила е икономика и в немския университет „Eberhard-karls в гр. Тюбинген. От август 2010 г. е член на Association of Chartered Certified Accountants (ACCA, UK). Преди да се присъедини към екипа на „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД и „Ист Тинг София“ е била финансов директор в All Channels Group LTD и Business Media Group LTD, part of Bonnier International. Понастоящем ръководи процесите по корпоративно планиране и развитие на нови проекти в компаниите.

Мирослава Александрова

мениджър по корпоративно планиране в „Ист ринг София“ и „Глориент Инвестмънт БГ“

Даниела Бойчева има повече от 12 години опит в Colliers, като създава и развива отношения в фирми от различни индутрии. Тя има опит в представляването на компании като: VMware, , Telus International, LoulsDreyfus, AIG, Servier Medical, Merck Bulgaria, BritishAmerican Tobacco, Sutherland. Даниела е работила с клинети като: IBM, A.ON, EVN и други. От 2021 г. тя е част от екипа на „CTP Invest“.

Даниела Бойчева

директор бизнес развитие в „CTP Invest“

-

Спас Шопов

собственик на„Парк индустрия София-изток“, АД

-

Георги Вълканов

„ДТ логистичен парк“

Тодор Кавръков има 16 годишен професионален опит в сферата на недвижимите имоти и по специално в управлението на имоти. В последните 11 години е Пропърти мениджър на „Търговски Център Европа“ и отговаря за цялостното управление, както и за цялостната маркетингова и рекламна политика на комплекса. Тодор Кавръков управлява около 75 000 кв. метра недвижима собственост. Той е сертифициран Пропърти мениджър (CPM) от 2014 г., според изискванията на американския институт за недвижими имоти IREM, базиран в Чикаго. Тодор Кавръков е член на Управителния съвет на FIABCI – България в периода 2014 – 2016 г. Тодор Кавръков е член на Управителния съвет на АСБС от май 2021 г.

Тодор Кавръков

мениджър „Търговски център Европа“

Никос Маноменидис е директор на eXp Greece. Започва кариерата си през 1999 г. като RE/MAX брокер в Гърция. След това той създава своя собствена марка и преминава към търговски недвижими имоти през 2012 г. По време на кариерата си Никос е служил на ключови ръководни позиции в няколко компании, както и в национални и международни асоциации за недвижими имоти в Европа и САЩ. Заемайки ролята на президент на мрежата на централноевропейските асоциации за недвижими имоти и член на BD на NAR, Никос е служил като специален консултант, отговорен за развитието на пазарите на недвижими имоти в южноевропейските юрисдикции.

Nikos Manomenidis

CRS, ABR, BPOR, President of Greek National Association of Certified Real Estate Professionals EPPA

Роден е през 1972 година в град София. Завършва УАСГ специалност ПГС през 1995 г. В периода до 2000 година работи като проектант на свободна практика. През 2000 година основава фирма ТОБО ПРОЕКТ, която включва над 12 фирми специализирани в областта на проектирането и строителството. Георги е почетен консул на Индонезия в България, както и председател на Българо-Индонезийска търговско промишлена палата. Съпредседател е на Българския Строително Търговски Консорциум. От 2016 година е председател на управителния съвет на Националната Асоциация на Строителните Предприемачи.

Георги Шопов

председател на УС на „НАСП в България“

Роден на 31.12.1963 г. в Димитровград. Завършва Висш Институт за Архитектура и Строителство, специалност „Промишлено и Гражданско строителство“ през 1988 г., също „Макроикономика“ във Факултета за Обществени професии, а през 1995 г. завършва с мастърска диплома Католическия Университет KU Leuven, строителен инженер. Понастоящем Иво Трингов е член на Борда на директорите и Търговски Директор на „Кордеел България“, както и на много фирми, които са дъщерни дружества на Cordeel Group Belgium. Иво е член на „Камарата на Строителите в България“, „Белгийски-Български-Люксембургски Биснес клуб“, Университетското Настоятелство на УАСГ и др.

Иво Трингов

Търговски директор на „Кордеел България ЕАД“

Ангел Ангелов е роден в София през 1984. Завършва 73-СОУ с преподаване на чужди езици „Владислав Граматик”, а висше образование в УНСС – специалност Маркетинг. През последните 15 г. е част от търговския екип на „Евромаркет Кари“ АД и натрупва сериозен опит в продажбите на подемно-транспортна техника, като преминава редица продуктови и търговски обучения в организацията на „Toyota Material Handling Europe“. В момента е Brand Manager Toyota, отговаряйки основно за търговските резултати, реализирането на ключови проекти, както и обучението на търговските специалисти.

Ангел Ангелов

бранд мениджър „Евромаркет Кари“ АД

Инж. Илиян Терзиев е управител на фирма „АТ Инженеринг 2000” ООД. От 2018 г. инж. Илиян Терзиев и избран за председател и управител на „Камарата на строителите в България“.

Илиян Терзиев

председател на УС на „Камарата на строителите в България"

President of Association of Industrial & Logistic Developers of Moldova (ADIL Moldova) 🇲🇩 Top Manager, Economist and Real Estate Developer.

Сергей Мирдза

founder of the design bureau LH47 ARCH, Moldova

Алекс Гебов е управляващ съдружник в „ППД“ ООД – фирма, създадена през март 2006 г. и специализирана в управлението на инвестиционни проекти в сферата на недвижимите имоти. Има над 33 години професионален опит в сферата на инженеринга, корпоративния бизнес и финанси.

Алекс Гебов

Собственик на „Паладин Пропърти Дивелъпмънт“ ООД

„AXI IMMO Group“ е полска консултантска компания за търговски недвижими имоти. Рената Осиека има богати познания и опит в управлението на недвижими имоти, консултира и представлява клиенти при сделки с лизинг, разпореждане и придобиване. Тя ръководи екипи от международни агенции и отговаряше за разработването на складови проекти на сайта на разработчиците. Има магистърска степен на Варшавския университет и Европейския университет във Варшава. Освен това тя завършва мениджмънт и оценка в университета Шефилд във Великобритания. Рената Осиека е бивш президент на SIOR European Chapter и член на RICS.

Renata Osiecka

managing Partner, founder and owner „Axi Immo Group“, Poland

Якуб е собственик и управляващ директор на 108 AGENCY. Той основава компанията през 2009 г. и лично участва в редица важни сделки. Якуб отговаря за развитието на 108 като цяло и изграждането на взаимоотношения с партньорите. Той решава да създаде компанията, защото иска да види агенция на чешкия пазар, която е изградена върху обширни познания за самия пазар. Работи и като консултант в пражкия клон на King Sturge. Якуб завършва строителния факултет на Чешкия технически университет.

Jakub Holec

owner and director of „108 Agency“, Czech Republic / Slovakia, Hungary

Ирена Перфанова е настоящ зам.-председател на НСНИ и негов председател в периода 2014-2018 г., член на Борда на Директорите на „Европейската Асоциация CEPI", член на „Real Estate Market Advisory Group" към UNECE, Член на Световния борд на Международната федерация „FIABC"I (2014-2018) и Президент на „FIABCI-Bulgaria" (2011-2014). Експерт с 28-годишен опит в сферата на недвижимите имоти, оценител и анализатор, търговски мениджър нови проекти.

Ирена Перфанова

зам.-председател на „НСНИ"

Владимир има магистърска степен по финанси от УНСС. Владимир Гюрджиев е дългогодишен ветеран на пазара на бизнес имоти, с над 15 години опит, главно в сектора на индустриалните активи. Преди да се поеме развитието на индустриалното и логистичното портфолио на AG Capital / Park Lane Developments, Владимир създава и управлява българското подразделение на CTP - един от най-големите и най-активни дивелъпъри на индустриални и логистични площи в ЦИЕ. Преди това той е съдружник и оглавява индустриалното подразделение на Cushman & Wakefield Forton. В миналото Владимир е бил търговски директор на 3PL компания и е управлявал логистичен парк.

Владимир Гюрджиев

„Park Lane developments“

Мариан Орзу е управляващ партньор на Dunwell Industrial Brokerage SRL, първата агенция в Румъния, която е специализирана в индустриални недвижими имоти и посредничество на земя. Мариан е един от най-опитните индустриални специалисти в Румъния, с повече от 14 години опит в тази област. Той започва кариерата си на брокер във важна компания в Румъния, като на по-късен етап става ръководител на индустриален отдел на една от най-големите агенции за недвижими имоти в света, в румънския клон.

Marian Orzu

managing partner of „Dunweell Industrial Brokerage“, Romania

Костин е ръководител сектор Индустрия в румънската консултантска компания „JLL“.Той отговаря за поддържането на близки отношения със съществуващи клиенти и за установяване на нови контакти за бъдещ бизнес с потенциални обитатели или предприемачи и инвеститори. Има повече от 13 години опит в продажбите и над 5 години в недвижимите имоти. Списъкът му с клиенти включва Honeywell, Daimler, Coca-Cola, Bosch, GSK, Dachser. Той е наел директно повече от 300 000 кв.м.

Costin Banica

head of industry sector of „JLL“, Romania

Президент на Асоциацията на индустриалните и логистични разработчици на Молдова (ADIL Moldova), Топ мениджър, икономист и разработчик на недвижими имоти.

Serghei Gobjila

president of „ADIL“, Moldova

Роден е на 04 юли 1972 г. Има висше образование в Истанбулски Технически Университет като геодезичен инженер. През годините 1996-2011 работи в компания за недвижими имоти със земеделски и индустриални фабрики и управител на отдел „склад“. „TURYAP“ е най-голямата и най-стара компания за франчайзинг на недвижими имоти в Турция. Също така през 2005 г. получава удостоверение за сертификат за оценка на собственост, оценъчни и аналитични доклади. През 2011 г. създава собствена компания на „EmlaXell“.

Hakan Ismetogullari

owner of „EmlaXell“, Turkey

Николаос Маноменидис е експерт по недвижими имоти - обучител, с богат опит в гръцкия пазар на недвижими имоти. Той притежава лидерски умения, включващи управление, развитие и мотивиране на екипи за постигане на целите си, първокласни аналитични умения, умения за проектиране и решаване на проблеми, посветени на поддържането на високи стандарти за качество.

Nikos Manomenidis

president at the „Central European Real Estate Associations Network“

Роден е в гр. София. Има над 25-годишен опит като консултант и мениджър в международни и български компании, в които е обучавал и управлявал екипи за работа по инвестиционни проекти. Завършил е икономика в Пекин, където по-късно работи като консултант за международни компании в Китай. През 1999 г. се прибира в България и започва работа като мениджър ключови клиенти и стратегически HR мениджър. Член е на УС на Фиабци България – Международната федерация на специалистите по недвижими имоти (от 2014 г.).

Иван Велков

президент на „ФИАБЦИ България“

Калин Антон е румънски/германски гражданин на 45 г. Образование: BA / MA Икономика, BA Инженеринг – Дървообработване, DGNB Professional. Работа и опит: STELLA STROY (Москва, Русия) – заместник-директор (2020 – до момента) ; Hausman & Partners (Москва, Русия) – Член на борда на директорите, (август 2019 г. – август 2020 г.); ACE Development, Брашов, Румъния (генерален изпълнител) – генерален директор и акционер, (2017 – До момента); PNK Group, Москва, Русия – Директор – Отдел промишлено строителство, (2016 – 2018); Astron Buildings / Lindab Group, Москва, Русия Директор по бизнес развитие Русия и ОНД, (2008 – 2016 г.)

Calin Anton

ACE Development, PNK Group, Romania

Владан Стоянович е повече от 12 години е мениджър проекти в Свободна зона Пирот. Работи по подпомагане на нови наематели да получат разрешение за работа в режим на свободна зона - (подготовка на документи, подаване на формуляри за кандидатстване до правителството на Република Сърбия, предоставяне на последващи грижи за наемателите); популяризиране на Свободна зона Пирот пред потенциални инвеститори; разработване на стратегически документи; съдействие при изготвяне на проектна документация за инфраструктурен проект Логистичен център Пирот; организиране на срещи, конференции и други събития.

Владан Стоянович

Project Associate at Free Zone Pirot JSC

„Веселин Шиваров притежава висше инженерно образование. Повече от 25 години участва в създаване и развитие на индивидуални транспортно – логистични решения и проекти в услуга за различни индустриални и бизнес сектори. Има професионален опит в изграждане и управление на логистични мрежи и вериги на доставки, 3PL , 4PL и VMI услуги, както и диверсификация на дейностите и процесите, свързани с тяхното приложение. Придобива опит и при WMS & TMS въвеждане, както и обучение и развитие на служителите. Изготвяне на процедури и инструкции свързани с предлагане и изпълнение на комплексна транспортно-логистична услуга.“

Веселин Шиваров

„Сико Логистикс“ ООД

Любомир Николов се присъединява към Colliers през 2018 г. като част от екипа на отдел "Индустриални и логистични имоти". В тази си роля, той отговаря за изграждането на нови партньорства с инвеститори и ползватели в индустриално-логистичният сектор в България. Работи по някои от най-значимите проекти в страната, като сред клиентите му са Festo, DB Schenker, FedEX, Phoenix Pharma и други.“

Любомир Николов

Консултант „Индустриални и Логистични имоти“ в „Колиърс Интернешънъл“

Инж. Асен Чавдаров е съсобственик и съуправител на строителна компания КОНТРАКТ СИТИ ООД. Роден е на 28.04.1978г. в гр. София. Завършва Строителен Техникум ,,Христо Ботев” специалност „Строителство и Архитектура“ през 1996г.,а през 2001г. се дипломира като инженер магистър. По настояще е член на общото събрание и на УС на НАСП.“

Инж. Асен Чавдаров

член на общото събрание на УС „НАСП в България“

арх. Цветан Петров е управител на ИПА, като за последните 16 години успява да превърне архитектурното студио в успешен модел за български архитектурен и инженерен екип на световно ниво. Дипломира се в архитектурния факултет на УАСГ през 2007 г. и специализира в L’ecole National Superieure d’architecture de Bretagne в Рен, Франция. Иво Петров-Архитекти е доказан партньор в инвестиционното проектиране на редица знакови индустриални проекти. Компанията проектира и жилищни и обществени сгради, интериорен дизайн, развитие на градска среда, моделиране и създаване на дигитални двойници.

арх. Цветан Петров

Управител „Иво Петров – Архитекти“ ЕООД

Регистрация от 08:00 - 09:00
Официално откриване   09:00 - 09:20

от Министър на Икономиката на Република България Корнелия Нинова, Стамен Янев, Изпълнителния Директор на Агенция за инвестиции и Симеон Митев - собственик на „БГСКЛАД“

Първи панел   09:30 - 10:15

Пазарът на индустриалните имоти в България през погледа на държавните структури, инвеститорите, анализаторите и оценителите.

Лектори:

 • Никола Зикатанов, АИКБ
 • Любомир Николов „Колиърс Интернешънъл"
 • Жоро Ангелов, „Фортън“ АД
 • Арх. Любомир Станиславов, „Аутомотив Клъстер България"

Модератор: Ирена Перфанова, „НСНИ"

Втори панел   10:20 - 11:00

Пазарът на индустриални имоти през погледа на „БГСКЛАД“ в градовете в страната: гр. София, гр. Пловдив, гр. Стара Загора, гр. Бургас, гр. Варна, гр. Велико Търново, гр. Сливен, гр. Габрово, гр. Плевен, гр. Шумен, гр. Благоевград, гр. Пазарджик, гр. Русе, гр. Сандански, гр. Видин

Модератор: Симеон Митев – собственик на платформата БГСКЛАД

Кафе-пауза 11:00 - 11:20
Трети панел   11:30 - 12:15

Индустриални паркове и големи индустриални обекти. Какво се случва с тях?

Лектори:

 • Мирослава Александрова, „Ист ринг София“, „Глориент Инвестмънт БГ“
 • Даниела Бойчева, „Си Ти Пи Инвест“
 • Спас Шопов, „Парк индустрия София-изток“, АД
 • Георги Вълканов, „ДТ логистичен парк“
 • Веселин Шиваров, „Сико Логистик"

Модератор: Тодор Кавръков, „Търговски център Европа“

Работен обяд и нетуъркинг 12:15 - 13:00
Четвърти панел   13:00 - 13:45

Пазарът през погледа на фирмите, занимаващи се с оборудване и услуги за индустриалния сектор.

Лектори:

 • Инж. Асен Чавдаров, член на общото събрание на УС „НАСП в България""
 • Цветан Петров, „Иво Петров архитекти“
 • Иво Трингов, „Кордеел България ЕАД“
 • Ангел Ангелов, „Евромаркет Кари“
 • Илиян Терзиев, „Камарата на строителите в България“

Модератор: Алекс Гебов, „Паладин Пропърти Дивелъпмънт“

Пети панел - международен   13:45 - 14:30

Пазарът на индустриални имоти в Европа – ЧАСТ I
(Панелът ще се води на английски език)

Лектори:

 • Renata Osiecka, „Axi Immo Group“, Poland
 • Jakub Holec, 108 Agency, Czech Republic / Slovakia, Hungary
 • Marian Orzu, „Dunweell Industrial Brokerage", Romania
 • Costin Banica, „JLL", Romania
 • Calin Anton, „ACE Development, PNK Group", Romania, Rusia, Germany

Модератор: Владимир Гюрджиев, „Park Lane developments“

Кафе-пауза 14:30 - 15:00
Шести панел - международен   15:00 - 17:00

Пазарът на индустриални имоти в Европа – ЧАСТ II
(Панелът ще се води на английски език)

Лектори:

 • Serghei Gobjila, Moldova
 • Hakan Ismetogullari, Turkey
 • Nikos Manomenidis, President at the Central European Real Estate Associations Network
 • Владан Стоянович, Project Associate at Free Zone Pirot JSC
 • Евгений Нумеров, Генерален директор на SKLADMANC
 • Сергей Мирдза, Основатель проектного бюро LH47 ARCH, Moldova

Модератор: Иван Велков, президент на „ФИАБЦИ България“

Всички фирми, които желаят да бъдат спонсори и да участват в предстоящото мероприятие, могат да се запишат, като изпратят писмо на имейл: reg.event@bgsklad.bg или 96chance@gmail.com

Регистрация за конференцията

Интер Експо Център София

зала Витоша, бул. Цариградско шосе № 147 - 10 Май 2022 г., от 8:00 часа