За конференцията

Акценти в първата международна конференция за индустриални имоти:

 • Пазарът в региона, Особености на пазара, Цени, Сделки, Развитие
 • Он-лайн пазара на индустриални имоти през погледа на „БГСКЛАД“
 • Топ брокери – консултантите на индустриални имоти в България
 • Развитие на големите индустриални, логистични паркове и бази в България
 • Пазара на индустриални имоти в Централна и Източна Европа и съседните държави
 • Бъдеще на пазара през погледа на фирмите, занимаващи се с оборудване и услуги за индустриални имоти

Симеон Митев е управител на Агенция ШАНС-96 и като консултант е тясно специализиран в продажбата и отдаването под наем на индустриални и бизнес площи. Г-н Митев има 20-годишен опит в областта на търговията. Има няколко отличия от международни конференции.

Симеон Митев

Собственик на БГСКЛАД

Стамен Янев е изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции от януари 2015 г. Той е юрист, специализирал в сферата на сливанията и придобиванията, както и в областта на инвестициите. Професионалният му път преминава през големите международни консултантски компании.

Стамен Янев

Българска агенция за инвестиции

Евгени Нумеров е управляващ директор и партньор на Склад мениджмънт, която е една от водещите фирми за индустриални имоти в Русия. Има опит в пазара на търговски недвижими имоти от 1999 г. насам. Започва работа в московския офис на Noble Gobbons / CBRE. През 2010 г. взима успешно участие в стартирането на компанията „Управление на складовете“

Евгений Нумеров

SKLADMAN USG

Антоанета Барес е юрист, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД. Тя има над 15 години професионален опит в областта на правото и управлението на проекти в различни сектори от икономиката.

Антоанета Барес

НКИЗ

Marian Orzu е управляващ партньор на Dunwell Industrial Brokerage SRL, първата агенция в Румъния, която е специализирана в индустриални имоти и посредничество. Мариан е един от най-опитните индустриални специалисти в Румъния, с повече от 14 години опит. Той е стартирал кариерата си на брокер в Румъния, ставайки по-късен етап ръководител на индустриалния отдел на една от най-големите агенции за недвижими имоти в света, в румънския клон.

Marian Orzu

управляващ партньор на Dunwell Industrial Brokerage SRL, Румъния

Александър Гебов е управляващ съдружник в „Паладин Пропърти Дивелъпмънт“ ООД, фирма създадена през март 2006 г. и специализирана в управлението на инвестиционни проекти в сферата на недвижимите имоти. Александър Гебов има над 30 години професионален опит в сферата на инженеринга, корпоративния бизнес и финанси.

Александър Гебов

паладин пропърти дивелъпмънт

Тодор Кавръков има над 10 годишен професионален опит в сферата на недвижимите имоти и по специално в управлението на имоти. Понастоящем е Пропърти мениджър на Търговски Център Европа и отговаря за отдаването под наем на офис, търговски и складови площи, както и за цялостната маркетингова и рекламна политика на комплекса. Тодор Кавръков е сертифициран Пропърти мениджър (CPM).

Тодор Кавръков

търговски център европа

Иван Велков е икономист, завършил и специализирал в Столичния университет по икономика в Пекин, Китай. Има дългогодишен мениджърски опит, натрупан в международни консултантски компании в Далечния Изток и Югоизточна Европа в индустрии, свързани със специализирани услуги с недвижими имоти.

иван велков

председател на ус на бгфма

Александър Пелев е магистър по право от Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Адвокат в Софийската адвокатска колегия от 1997 г. Специалист по вещно и нотариално право. Консултант по търговско право и международни регистрации.

александър пелев

главен представител за българия на CCI

Атанас Ласков има12 годишен опит в сделки с бизнес имоти, управител на агенция ИНДУСТРИАЛНИ ИМОТИ, утвърдена като лидер на пазара на промишлени и складови площи в региона на гр. Пловдив.

Атанас Ласков

Представител на БГСКЛАД за гр. Пловдив

Любомир Филипов е управител на Адрес Недвижими Имоти кантора Велико Търново. Завършва икономическото си образувание в Стопанската Академия в град Свищов. Магистър по стопански и финансов анализ и контрол. Член на НСНИ и NAR. С петнадесет годишен опит в сферата на Недвижимите Имоти. Пряко участвал в едни от най-големите сделки осъществени в региона.

Любомир Филипов

Представител на БГСКЛАД за гр. Велико Търново

Тони Танев е управител на ПРОИНВЕСТ ПРОЕКТ - дружество специализирано в посредничество при сделки с индустриална собственост, търговски площи и строителни терени във Варна, опериращо и като партньор на БГСКЛАД за региона.

Тони Танев

Представител на БГСКЛАД за гр. Варна

Огнян Георгиев е лицензиран брокер – консултант на недвижими имоти във агенция Дедов Имоти – гр. Стара Загора. Дългогодишен опит в областта на развитието на жилищни, търговски и индустриални зони. Отдаване под наем и покупко-продажба на терени, складове и логистични бази в региона.

Огнян Георгиев

Представител на БГСКЛАД за гр. Стара Загора

Владимир Гюрджиев се присъединява към Фортън след две години в логистичния сектор. Преди това е Търговски директор, а после и Управител на портала за недвижими имоти City24 Bulgaria, собственост на Alma Media Interactive Oy – най-голямата медийна корпорация в Скандинавия. От 2019 г. e управител на CTP за страната.

Владимир Гюрджиев

Управител на CTP за страната

Стамен Стамов е роден през 1969 г. в Бургас, завършил е магистърска степен в ИУ Варна. Бил е зам.-директор на ОП Туризъм в Бургас, както и директор на Младежкия културен център в града. В частния сектор е бил управител на агенция за недвижими имоти. От 2015 година е изпълнителен директор на Индустриален парк Бургас.

Стамен Стамов

Държавен индустриален парк Бургас

Pointers Property Management S.A. се развива в цялата територия на Гърция с квалифицирани и опитни сътрудници, като основна цел е осигуряването на поверителни и надеждни услуги по въпросите на търговското и оперативното управление на собствеността. Открива и Предлага възможности и посредничество при сделки с недвижими имоти, разработва и изпълнява планове за насърчаване на собствеността и маркетинг и др.

Nikos Manomenidis

CRS, ABR, BPOR, President of Greek National Association of Certified Real Estate Professionals EPPA

Стефан Карпузов е част от екипа на Галакси Инвестмънт Груп от 2013 година. Отговаря за процесите свързани с бизнес планиране и изпълнение на инвестиционни стратегии, развитие на проекти и продажби в направление жилищни проекти.

Стефан Карпузов

Галакси инвестмънт груп

Costin Banica е ръководител сектор Индустрия в румънската консултантска компания JLL. Той има повече от 14 години опит в продажбите, от които четири години в недвижими имоти. Banica е участвала в знакови транзакции за компании като Inteva, Quehenberger или Faurecia.

Costin Banica

Ръководител сектор Индустрия в JLL

Катя Белчева е управител на агенция „БИЛДИНГ ТАЙМ” – Шумен. Има 25-годишен опит, като посредник и консултант по недвижими имоти. Член на НСНИ от основаването му. От 2006 г агенцията работи предимно с индустриални имоти, като има реализирани няколко знакови продажби в града.

Катя Белчева

Управител на агенция „БИЛДИНГ ТАЙМ” – Шумен

Калоян Конов е адвокат от Софийска адвокатска колегия. Завършва СУ “Св. Климент Охридски” през 2010 г. От 2015 г. развива собствена адвокатска кантора фокусирана в обслужването на големи корпоративни клиенти.

Калоян Конов

Член на “КРИБ”

Управляващ съдружник в "Андромеда" - Недвижими имоти, гр. Плевен, Агенция на пазара от вече 25 години, завършил бакалавър "История" и магистър "Право" във Великотърновски Университет "Св.Св. Крили и Методий", над 17 години стаж в сферата на сделки недвижими имоти. Член на НСНИ, председател на регионалната структура в гр. Плевен.

Ангел Иванов

Представител на БГСклад за Плевен и Ловеч

Христо Урумов е собственик и управител на групата STAMH. Професионалният му път започва като проектант в развойния център на "Балканкар", където постепенно стига до позицията заместник-главен директор. От 1994 г. до 2000 г. отговаря за два големи проекта, свързани с усвояването и производството в България. Завършил е "Автомобили, трактори и кари" в Техническия университет – София, със златен медал.

Христо Урумов

Управител на STAMH

Ценка Божилова

управляващ партньор на Адванс експертни оценки

За повече от 10 години опит в Colliers, Даниела създава и развива отношения с фирми от различни индустрии. Тя има опит в представляването на компании като: Vmware, Telus International, LouisDreyfus, AIG, Servier Medical, Merck България, BritishAmerican Tobacco, Sutherland. Даниела е работила с клиенти, като IBM, A.ON, EVN и много други.

Даниела Бойчева

(мениджър ключови клиенти, офиси и индустриални площи, Colliers International)

Ростислав Христов

Представител на БГСКЛАД за гр. Разград

Ненчо Кънев

Представител на БГСКЛАД за гр. София

Радослав Конов е роден в гр. София. Завършва „Социология и Маркетинг" в УНСС. Работил е 6 години във фирма за изграждане, поддръжка и отдаване на складови помещения в Северна Дакота, САЩ. От година е в екипа на БГсклад, като е извършил сделки с клиенти от България, САЩ, Холандия, Англия, Италия и Гърция.

РАДОСЛАВ КОНОВ

Представител на БГСКЛАД за гр. София

Роден в гр. Бургас на 16.08.1962 г. Завършва висше образование в УНСС. Занимавал се е със счетоводство, финанси и строителство. Работи за BGSKLAD от 2015 г. Женен с две дъщери.

Валентин Косев

Представител на БГСКЛАД за гр. Бургас

„Въпреки дългогодишния опит във всички сегменти на имотния пазар, за мен е предизвикателство именно сектора индустриални имоти за региона на Габрово - пазар в затишие, но с нарастващ инвеститорски интерес!"

Михаил Сеферов

Представител на БГСКЛАД за
гр. Габрово

Юри Дудев

Представител на БГСКЛАД за гр. Русе

Ангел Николов

Представител на БГСКЛАД за гр. Сливен

Партньор, ръководител на отдел „Индустриални и складови сгради", Централна и Източна Европа в CRESA.

Tom Listowski

Партньор, ръководител на отдел в CRESA, Полша

Роден е на 04 юли 1972 г. Завършва Истанбулски Технически Университет като геодезичен иженер. През 1996-2011 работи в компания за TURYAP – най-голямата и най-стара компания за франчайзинг на недвижими имоти в Турция. През 2005 г. получава удостоверение за сертификат за оценка на собственост, оценъчни и аналитични доклади. През 2011 г. създава собствена компания EmlaXell.

Hakan İSMETOĞULLARI

Собственик на компанията EmlaXell, Турция

Росен Наумов е роден във Варна през 1969 г. Завърша „Висше военноморско училище" – гр. Варна. През 2000 г. изкарва „Курс за квалификация по маркетинг и мениджмънт за изпълнителни директори" - Австрийска търговска камара, Виена, Австрия, както и 3-месечно интензивно обучение във Виена, Австрия. Има над 20-годишен опит в областта на дистрибуцията и логистиката. От юни 2019 г. поема развитието на LOGISTICS PARK SOFIA в Равно поле.

Росен Наумов

Мениджър развитие в Warehousing and Logistics Ltd.

Никола Стефанов е роден в град Русе на 54 години. Завършил е военно училище „Васил Левски" – гр. Велико Търново и висше образование специалност „Логистика" в НВУ. От 3 месеца е на длъжността изпълнителен директор на „Свободна зона – Русе" ЕАД.

Никола Стефанов

Изпълнителен директор на „Свободна зона – Русе" ЕАД

Инж. Васил Велев е един от учредителите на АИКБ през 1996 г., а в момента е председател на управителния съвет. Изпълнителен директор е на „Стара планина холд" АД и на „ХЕС" АД, както и член на съвета на директорите на „М+С Хидравлик" АД – дружества от ТОП 10 на Българската фондова борса. Има магистърски степени от „ТУ" – гр. София и от „ИУ" – гр. Варна. Заместник-председател е на Икономическия и социален съвет и на Съвета на фондация „Еврика". Председател е на Съвета на настоятелите на „ТУ" – гр. София.

Инж. Васил Велев

председател на Управителния съвет на АИКБ

Регистрация от 08:00 - 09:00
Официално откриване   09:00 - 09:20

от Министър на Икономиката – Емил Караниколов, представител на генерален спонсор и Симеон Митев - собственик на „БГСКЛАД“

Първи панел   09:30 - 10:15

Пазарът на индустриалните имоти в България през погледа на държавните структури, инвеститорите, анализаторите и оценителите.

Лектори:

 • Стамен Янев, Изпълнителния Директор на Агенция за инвестиции
 • Стамен Стамов, Държавен индустриален парк Бургас
 • представител на Индустриални зони Русе
 • Ценка Божилова - Адванс – експертни оценки

Модератор: Антоанета Барес, директор „Национална компания индустриални зони“ ЕАД

Втори панел   10:20 - 11:00

Пазара на индустриални имоти през погледа на „БГСКЛАД“ в градовете в страната: гр. София, гр. Пловдив, гр. Стара Загора, гр. Бургас, гр. Варна, гр. Велико Търново, гр. Сливен, гр. Габрово, гр. Плевен, гр. Шумен, гр. Благоевград, гр. Пазарджик, гр. Русе, гр. Сандански, гр. Видин.

Модератор: Симеон Митев – собственик на платформата БГСКЛАД

Кафе-пауза 11:00 - 11:20
Трети панел   11:30 - 12:15

Пазарът на индустриални имоти в България през погледа на брокери – консултанти

Лектори:

 • Костин Баница, директор на индустриални имоти, представляващ JLL за България и Румъния
 • Даниела Бойчева, Колиърс България
 • Огнян Георгиев, представител на БГСКЛАД за гр. Стара Загора
 • представител на НСНИ

Модератор: адв.Калоян Конов - БГСКЛАД

Работен обяд и нетуъркинг 12:15 - 13:00
Четвърти панел   13:00 - 13:45

Индустриалните паркове и големи индустриални обекти. Какво се случва с тях?

Лектори:

 • Росен Наумов, директор „Лоджистик парк“ София
 • Мирослава Александрова, представител на „Ийст Ринг“ София
 • Стефан Карпузов, представител на Индустриален парк Марково
 • Алекс Гебов, представител на „Паладин Пропърти Дивелопмънт“

Модератор: Златомира Александрова - БГСКЛАД

Пети панел   13:45 - 14:30

Бъдещето на пазара през погледа на фирмите, занимаващи се с оборудване и услуги за индустриални имоти

Лектори:

 • инж.Иво Трингов, управител на „Кордеел България“
 • Кирил Савов, управител на „Джи Ти Ти“ ООД
 • Христин Хараланов, управител на „Инженерни Системи“
 • Христо Урумов, управител на „STAMH“
 • представител на „Дезинфекция Агроинсект“ ЕООД

Модератор: адв.Александър Пелев - главен представител за България на CCI Competitive Intelligence AG

Кафе-пауза 14:30 - 15:00
Шести панел - първа част   15:00 - 16:00

Пазарът на индустриални имоти в съседните държави (Панелът ще се води на английски език)

Лектори:

 • Мариян Орсу – Румъния
 • Хакан Исмет – Турция
 • Никос Маноменидис – Гърция
 • представител на Сърбия

Модератор: Иван Велков – председател на Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА)

Шести панел - втора част   16:00 - 17:00

Пазарът на индустриални имоти в Централна Европа и Азия (Панелът ще се води на английски език)

Лектори:

 • Евгений Нумеров, Директор Sklad Man –Русия
 • Том Листовски, представител от Полша
 • Представител от Англия
 • Управител 108 Agency Ltd – Чехия
 • Представител от Унгария

Модератор: Иван Велков – председател на Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА)

Регистрация за конференцията

Интер Експо Център София

зала Витоша, бул. Цариградско шосе № 147 - 16 октомври 2019, от 8:00 часа