Електронната търговия увеличава апетита за складови площи за сметка на моловете

Електронната търговия увеличава апетита за складови площи за сметка на моловете

Около 75 млрд. долара са инвестирани в сделки за индустриални и логистични имоти през първото полугодие, или около 20% от общите инвестиции в бизнес имоти

Източник: www.investor.bg
Снимка: Bloomberg L.P.

 

Сделките със складови площи са формирали рекордно голям дял от глобалните инвестиции в бизнес имоти през първата половина на годината, тъй като скокът в електронната търговия по време на националните блокади подхрани търсенето на логистични имоти, съобщава Bloomberg. 

Около 75 милиарда долара са били изразходвани за закупуване на индустриални и логистични имоти през първите шест месеца на 2020 г., или около 20% от общите инвестиции в бизнес имоти, според данни на брокерската агенция Savills Plc. Сделките за складови площи надминават тези за магазини, превръщайки логистичните имоти в третия най-популярен клас активи недвижими имоти след офисите и жилищата, посочва компанията в доклад, базиран на данни на Real Capital Analytics Inc.

„Настоящият глобален бум при електронната търговия, ускорен от потребителите, които пренасочват своите покупки онлайн по време на пандемията, е основен катализатор за растежа на този сектор“, посочва Пол Тостевин от Savills.

Очаква се онлайн продажбите да се увеличат с 31% в Западна Европа през тази година, достигайки дял от около 16% от общите продажби на дребно, според Центъра за изследвания на търговията на дребно. В САЩ пазарният дял на електронната търговия ще достигне 14,5%, показват проучванията на eMarketer. Това води до „безпрецедентни нива на инвеститорско търсене", сочи докладът на Savills.

Графика: www.investor.bg

......

Цялата статия може да прочетете тук: https://bit.ly/3wNFuqc

Адрес

град София

бул. България 53, Търговски център, ет.3

моб.: +359 884 60 60 70

тел.:  +359 2 4432 655

Facebook