Холандската CTP ще построи 100 хил. кв. м складове в България до края на 2021 г.

Холандската CTP ще построи 100 хил. кв. м складове в България до края на 2021 г.

източник: https://www.capital.bg/

Инвестиционната компания притежава и управлява над 500 имота и 90 логистични и индустриални паркове в ЦИЕ

Холандската компания CTP, която изгражда и управлява индустриални и логистични паркове с фокус Централна и Източна Европа, вече е в България. Това стана ясно на втората международна конференция за индустриални имоти, организирана от bgsklad.bg.

Централата на CTP за региона е в Чехия, където компанията е пазарен лидер. Освен това тя присъства в още шест държави в Централна и Източна Европа: Полша, Словакия, Словения, Унгария, Румъния, Сърбия и България. В тях е изградила, управлява и развива над 90 логистични и индустриални паркове. В Румъния компанията е лидер в сегмента на индустриалните имоти с над 1 млн. кв. м площи. В Сърбия влиза преди две години и вече има около 160 хил. кв м в Белград – север и запад, в Крагуевац и Нови Сад. В България присъства от август тази година.

В страната CTP планира да изгради и управлява 100 хил. кв. м площи до края на 2021 г. , съобщи управителят за страната Владимир Гюрджиев. Преди да заеме тази позиция, той беше партньор и мениджър индустриални и логистични площи в консултантската компания Cushman&Wakefield Forton .

Гюрджиев каза, че в момента са в процес на избор на терените за парковете, но спомена, че ще са в популярни локации в западната и източната на София. Това насочва към Божурище и Равно поле.

Освен това от CTP имат идея за проект в градската част на столицата, ориентиран към електронната търговия и вътрешноградската логистика, добави той.

Цялата статия може да видите тук: https://bit.ly/2NcphXF

Адрес

град София

бул. България 53, Търговски център, ет.3

моб.: +359 884 60 60 70

тел.:  +359 2 4432 655

Facebook

БГСКЛАД