"Лидл" купи терен за складова база в Божурище за над 25 млн. лв.

"Лидл" купи терен за складова база в Божурище за над 25 млн. лв.

Продавач на парцела от почти 200 декара е държавната компания "Индустриални зони", а сделката е от юли

Източник: http://www.capital.bg
Автор: 
© Мара Георгиева


Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на "Лидл България"    Снимка: ©  Цветелина Белутова

 

„Лидл България" ще има нова складова база, като за целта на 6 юли е купила от държавната компания "Индустриални зони" терен от 195 декара в Божурище. Цената на сделката е 25.5 млн. лв.

"Закупеният терен на територията на индустриалния парк e планиран за изграждане на следваща логистична база. Предвижда се изграждане на халета за готова продукция и пакетирани стоки с различен температурен режим, а също и на офиси, административни и технически помещения. Крайната цел е осигуряване на по-добра гаранция за свежест при ежедневните доставки за клиентите", коментираха за "Капитал" от "Лидл България".

Германската верига още е в етап на разширение на мрежата и отваря нови обекти. За първи път тя влезе в десетката на най-големите компании по приходи в България за 2021 г.

Разширеният склад в Равно поле

Това е поредно действие на търговската верига с цел увеличаване на складовите й площи. Компанията обяви, че сега е разширила логистичната си база в Равно поле с нови 16 хил. кв. метра, с което общата застроена площ достига 53 хил. кв. метра.

Складът в Равно поле     Източник: ''Лидл България''

До Елин Пелин реално е първият логистичен център на веригата, който бе построен през 2009 г. и който отговаря за доставките в западната част на страната, което включва и най-големия пазар - софийския. Сега към действащите в него 116 рампи са изградени нови 47. Това означава, че при пълен капацитет през складовата база ще минават 225 камиона дневно, а в склада ще могат да се обработват 5500 палета, съобщиха от "Лидл България".

..............

Цялата новина може да прочетете тук: https://bit.ly/3Qxx7JP

Адрес

град София

бул. България 53, Търговски център, ет.3

моб.: +359 888 40 45 05

Facebook

БГСКЛАД