Panattoni предава логистичен център на Amazon в Моравия

Panattoni предава логистичен център на Amazon в Моравия

 

Източник и изображение: http://www.property-forum.eu
by Property Forum | INDUSTRIAL

Panattoni току-що завърши своя логистичен център в Kojetín и го предаде на мултинационалната компания за електронна търговия Amazon за използване. Това е първият напълно развит многоетажен разпределителен център в Чешката република и в момента е най-модерната логистична зала в страната благодарение на оборудването и екологичния подход, както и високата си енергийна самодостатъчност. Стойността на сградата е повече от 5 милиарда чешки крони (над 202 милиона евро). Проектът е финансиран от Accolade.

Разпределителният център в Кожетин е уникален не само с размерите си, но преди всичко със значителните спестявания в застроената площ, които предлага. Докато общата площ на залата надхвърля 187 000 кв.м., площта на пода заема по-малко от една трета, т.е. само 51 000 кв.м. Височината на сградата надхвърля 27 метра, където водят стълбищните шахти. „Наистина съм горд, че днес можем да предадем на Amazon сграда, която е абсолютен лидер по отношение на съчетаването на модерни технологии и екологичност. Проектът Dobrovíz вече беше уникален в тези области, но с дистрибуционния център в Kojetin имаме веднъж отново премина през няколко поколения. Вярвам, че най-модерното логистично съоръжение ще помогне на Amazon да се разшири допълнително в сектора на електронната търговия, който буквално процъфтява през последните години. В същото време се надявам, че проектът ще бъде от полза за целия регион благодарение на големия брой възможности за работа“, каза Павел Совичка, главен изпълнителен директор на Panattoni за Чехия и Словакия.

„Очаквам с нетърпение Amazon да предложи модерна работна среда в новия център за роботика, където служителите ще бъдат улеснени от специални роботизирани единици. Когато сградата започне да функционира напълно, ще наемем до 2000 постоянни работници тук“, каза Михал Шмид, Генерален мениджър на Amazon за Чехия.

Бивша захарна фабрика и екологични влакчета вместо камиони.

Новото разпределително хале е изградено на мястото на бившия утаител на захарния завод. Стоманобетонните рециклирани материали от разрушаването му бяха използвани за запълване на околните втвърдяващи се зони. Цялата изоставена зона трябваше да бъде санирана и екологичните тежести да бъдат премахнати, преди да започне строителството. Самото изграждане на четириетажната сграда беше в много отношения специфично и предизвикателно от гледна точка на координация на строителните работи и фирмите на място. Във всеки един момент на място имаше около хиляда души. За сравнение, за едноетажни сгради стандартният брой хора е около 150. Логистичната зала отговаря на строги екологични изисквания и се стреми към изключително висок екологичен сертификат за ново строителство BREEAM отличен.

......

Цялото съдържание може да прочетете тук: https://bit.ly/3ygz9H4

Адрес

град София

бул. България 53, Търговски център, ет.3

моб.: +359 884 60 60 70

Facebook