Panattoni продава съоръжението на BTS за 53 милиона евро на германски инвеститор

Panattoni продава съоръжението на BTS за 53 милиона евро на германски инвеститор

Panattoni, най-големият предприемач в Европа и инвеститор на капитал в пазара на индустриални и логистични имоти, продаде BTS съоръжение, разработено в Stargard, което ще се използва от TEDi.

 

Източник и изображение: https://panattonieurope.com/

Panattoni, най-големият предприемач в Европа и инвеститор на капитал в пазара на индустриални и логистични имоти, продаде BTS съоръжение, разработено в Stargard, което ще се използва от TEDi. Сградата от 87 000 кв.м е закупена за 53 милиона евро от германски инвеститор, базиран в Дортмунд.

Пазарът в Западна Померания е един от първите в страната, който надхвърля един милион кв.м. на модерното индустриално пространство. Регионът се възползва от отличното си местоположение - включително близостта му до северозападната граница и пристанището Шчечин-Швиноуйшче, което само през първата половина на 2022 г. позволи обработката на 17,5 милиона тона стоки, увеличавайки резултатите от миналата година. Модерните индустриални площи на атрактивно място са все по-търсени от инвеститори, които откриват висококачествени недвижими имоти в портфолиото на Panattoni.

Разработчикът е финализирал продажбата на BTS съоръжение, разработено в Stargard, което ще се използва от Tedi, немска търговска верига с повече от 2700 магазина в цяла Европа. Съоръжението от 87 000 кв.м отиде при немски инвеститор. Компанията получи новозавършена инвестиция, оборудвана с редица устойчиви решения, включително енергийна ефективност - като цялостно измерване, измерване на комунални услуги по индивидуални инсталации и интелигентна система за осветление. Освен това беше постигнато значително намаляване на потреблението на вода, благодарение на водоефективните санитарни арматури, наред с други неща.

- "Финализираната транзакция на съоръжение на BTS потвърждава както апетита за "зелени" инвестиции, така и огромния потенциал на региона на Западна Померания, признат от инвеститорите. Stargard е ключов център в региона, който позволява ефективен достъп до скандинавските пазари, като както и многобройни западноевропейски пазари, включително Германия и Холандия,“ – казва Дорота Ягодзинска, управляващ директор на Panattoni.

......

Цялото съдържание може да прочетете тук: https://bit.ly/3R05XKT

Адрес

град София

бул. България 53, Търговски център, ет.3

моб.: +359 884 60 60 70

Facebook