Шести Годишни награди на imoti.net

Шести Годишни награди на imoti.net

източник: imoti.net

„Трудна и доста интересна беше 2020г. Тя предизвика добрите компании да дадат най-доброто от себе си, за да продължат да успяват. Не забравяйте, че всеки бизнес е просто една идея, за да направим живота на другите по-добър“ с това послание Снежана Стойчева, мениджър на водещия сайт за недвижими имоти Imoti.net, постави начало на бляскавата церемония по връчване на шестите Годишни награди, които отличиха победители в 12 категории, а в надпреварата тази година се включиха над 80 компании. Това е единственият национален форум, който присъжда отличия за постиженията и коректността на компаниите и експертите в сектора.

По време на шестото издание на националните награди, в категория „Агенция за недвижими имоти на годината“ – голям бизнес за победител бе обявена агенция ИМОТИ ПРЕМИЕР, за среден бизнес – Galardo Real Estate, а за малък бизнес – агенция за недвижими имоти Аполон консулт.

 Агенция за недвижими имоти iHOME бе отличена в категория Дебют на агенция за недвижими имоти. В категорията Най-динамично развиваща се агенция за недвижими имоти призът отиде при BULGARIAN PROPERTIES, които грабнаха и ортличието за Реклама на имот. Като Най-добър сайт на агенция журито определи сайта на KMV Property Management.

По време на официалната церемония по връчване на шестите Годишни награди на Imoti.net, организаторите връчиха специална награда за успешен бизнес модел на уебсайта bgsklad.bg, който през миналата година адекватно отговори на потребностите на търговията у нас. Собственикът на платформата БГСКЛАД - Симеон Митев допълни, че: „Бумът в електронната търговия, предизвикана от епидемичната обстановка през изминалата година увеличи необходимостта от складове. Единствената онлайн платформа, която улеснява търсенето и предлагането на логистични и индустриални имоти в цялата страна от 2013 г. насам е bgsklad.bg.“

За Брокер на годината бе отличена Милена Иванова от ИМОТИ ВТ, а призът в категория  PropTech бе връчен на LLV Technology за софтуера ProPMS. За Имот на годината бе наградена Многофамилна жилищна сграда „Бояна 49“.

Потребителите също определиха своите фаворити, като за Агенция на годината те избраха Римекс имоти, за Брокер на годината отличиха Румяна Александрова от Сандер Корект Р.А., а като Най-добър сайт на агенция  посочиха този на агенция АКЦЕНТ ИНВЕСТ.

Малко преди старта на официалната церемония се проведе експертна дискусия на тема „Домът на новото поколение“, която акцентира върху новите тенденции в сектора и усилията на бранша да откриват все повече природосъобразни решения при изграждането на жилища и сгради. „Хората все повече оценяват тази връзка с природната среда, макар и изкуствено създадена“, заяви арх. Георги Кътов, студио I/O Аrchitects.

Даниела Иванова, началник отдел „Ключови партньорства и пейрол бизнес“ на Пощенска банка, изрази мнението си, че промените в банкирането и получаването на кредит за жилище през последните 20 години се дължат на желанието на клиентите да получат по-добро качество на услугата по-бързо, по-лесно и по-достъпно, което пести време за нещо друго в ежедневието им. Като една от тях, експертът посочи улесняването на процеса по кандидатстване, одобрение и изплащане на ипотечен кредит за покупка на имот, като днес голяма част от документацията се изготвя дигитално.

Според Константин Граматиков, представител на Национална асоциация на строителните предприемачи, тенденцията за поскъпване на жилищата може да доведе до положение, в което средностатистическият работещ човек в България да бъде принуден да живее под наем, подобно на Западна Европа.

По време на експертната дискусия, модератор на която беше журналистът от Bloomberg TV Bulgaria Христо Николоварх. Весела Макгий, председател на УС на Български съвет за устойчиво развитие, коментира връзката между психологическото здраве и средата, която хората обитават, както и връзката с природата. „В зеленото или устойчивото строителство това е един много силен аспект от принципите и практиките, които ние промотираме. За да бъде човек физически и психически здрав, той трябва да има връзка с външния свят“, сподели тя.

Цялата статия може да прочетете тук: https://bit.ly/3eeXGCb

 

 

Адрес

град София

бул. България 53, Търговски център, ет.3

моб.: +359 884 60 60 70

Facebook