"Видеолукс" отвори ритейл парк в Перник, есента ще открие още четири

"Видеолукс" отвори ритейл парк в Перник, есента ще открие още четири

В Holiday Park Перник, който е с 23 хил. кв. м търговска площ върху терен от 75 дка, са инвестирани около 40 млн. лева

Източник и изображение:http://www.capital.bg
Автор на статищта: © Боряна Генчева

„Видеолукс" - холдингът, собственик на веригите Technopolis и Praktiker, отвори ритейл парк под бранда си Holiday Park в Перник в средата на юни. Върху терен от 75 дка той включва 16 магазина със стоки за дома, семейството и свободното време с обща търговска площ 23 хил. кв. м. След като в рамките на лятото бъде открит и неговият food court, обектите ще бъдат 21 и ритейл паркът ще бъде в изцяло завършен вид. По официална информация инвестицията в Holiday Park Перник е около 40 млн. лева и с него се откриват 300 работни места.

"Всичко тук е по-добро от най-доброто, което сме правили досега. Вярвам, че задаваме нови стандарти и показваме неща, които никой не е правил до този момент. За мен това е най-красивият ритейл парк, правен в България досега", коментира Тодор Белчев, съосновател на "Видеолукс Холдинг".

Микс от наематели

Известно е, че концепцията на "Видеолукс" е да развива ритейл паркове около собствените си магазини. В Перник холдингът вече е представен с Technopolis на друга локация. Сега в ритейл парка открива Praktiker. Този 15-и магазин от веригата в България е от големия формат - с 8600 кв. м площ, предлага 50 000 артикула и екипът му е от 70 души. Супермаркетът в Holiday Park в Перник е Lidl. Магазини имат LС Waikiki, New Yorker, dm, "Нечовешки магазин д-р Стефанов", "Мебели Виденов", Sport Vision, Mat Star, Opticlasa.

Уникални, в смисъл влизащи за първи път в ритейл паркове, са два бранда. За Numero Uno (аутлет на Zara), това е втори обект след открития наскоро в "Мол Люлин". А Terranova за първи път отваря магазин извън мол. За Pepco, Sinsay, KiK, TEDi това е втори магазин в ритейл парк в града. Миналата есен в Перник беше открит и Pernik Plaza, по-малък ритейл център, собственост на "Феста холдинг" на Петя Славова.

Наемните договори в Holiday Park Перник са стандартни - 5 и 10 годишни, обясниха от "Видеолукс", като отказаха да коментират средните наемни цени и таксата обслужване в обекта си.

Бъдещият food court ще е върху две площи от по 350 кв. м отляво и отдясно на централната аленея. Едното пространство ще е заето от ресторант, а на другото ще има няколко обекта за хранене. Предвижда се и детски кът. (Отделно от това миналата година от холдинга за своя сметка са реновирали и детска градина в съседния квартал). Решението за food court-а е взето в началото на годината, което и обяснява, че изпълнението остава за малко по-късен етап.

Терен на хълм

Теренът от 75 дка е купуван през май 2021 г. Справка в Имотния регистър показва, че "Практикер ритейл" го придобива срещу почти 3.5 млн. лева от дружеството "Академи пропъртис" на Франк О'Махони, което след сделката прекратява дейност. В речта си на откриването кметът на Перник Станислав Владимиров, каза, че на мястото някога е имало нерегламентирано сметище, и че е впечатлен как за по-малко от година теренът се е "превърнал в оазис", като на него е "изпълнено впечатляващо съоръжение".

........

Цялата новина може да прочетете тук: https://bit.ly/44fRKAv

Адрес

град София

бул. България 53, Търговски център, ет.3

моб.: +359 888 40 45 05

Facebook

БГСКЛАД