CBRE Investment сключи една от най-големите сделки със складове в историята

CBRE Investment сключи една от най-големите сделки със складове в историята

 

Източник: http://www.investor.bg
Снимка: Dan Brouillette/Bloomberg

Собственикът на недвижими имоти CBRE Investment Management съобщи, че се е договорил за закупуването на глобален портфейл с логистични имоти на стойност 4,9 млрд. долара, което е една от най-големите сделки с индустриални имоти в историята, пише Wall Street Journal.

Имотите са били изградени или се изграждат от строителната компания Hillwood Investment Properties. Портфейлът включва над 2,6 млн. кв. м складове, разпределителни центрове и други логистични имоти в САЩ, Великобритания, Германия и Полша.

Индустриалните имоти бяха сред най-добре представилите се сегменти на имотния пазар през 2021 г., както и през последните няколко години. Сделката на CBRE е поредният залог от голям инвеститор върху трансформирането на веригите за доставка от електронната търговия и пандемията.

Линиите за доставка бяха проектирани с възможно най-малко спирки между производителите и потребителите с цел намаляване на разходите. Но ръстът на електронната търговия замени спестяването на разходи с необходимостта от бързо изпълнение на поръчките. Това означаваше добавянето на складове и разпределителни центрове по-близо до хората, така че дрехи, книги, електроника и други стоки да бъдат доставяни в рамките на няколко дни или дори в по-кратки срокове.

Пандемията ускори тези промени, тъй като много потребители избягваха магазините заради опасения от възможно заразяване.

..........

Цялата статия може да прочетете тук: https://bit.ly/3JTgZPH

Адрес

град София

бул. България 53, Търговски център, ет.3

моб.: +359 884 60 60 70

Facebook