Първият от верига складове

Първият от верига складове

 

Нидерландско-чешката СТР купи първия си терен: 175 дка в източна София за над 15 млн. лв.

Източник: www.capital.bg

Автор: Боряна Генчева

Изображение: www.capital.bg

 

CTP - най-големият собственик и оператор на индустриално-логистични паркове в Централна и Източна Европа, официално влезе на доминирания от местни играчи български пазар през август 2019 г. Оттогава действията на нидерландско-чешката компания, която е с 22 години опит в сектора, се наблюдават с голям интерес от пазарните участници. Още в началото компанията съобщи, че ще започне експанзията си с два или три парка в София и че намеренията й са до края на 2021 г. да изгради 100 хил. кв.м индустриално-логистични площи. Така че изборът й на терени означаваше вдигнат палец за дадена локация, както и сигнал за другите инвеститори, че ситуацията в съответния район чувствително ще се промени.

Шестнадесет месеца по-късно първата официално сключена сделка на CTP вече е факт. На 23 октомври "Си Ти Пи инвест" през дружеството си "Си Ти Парк бета" придобива близо 175 дка в местността Голямата локва в кв. "Враждебна" за 15.537 млн. лева (37.84 евро на кв. м без ДДС). Продавач е "Дружество за управление на банкови вземания д.д. - Словения". В него са съсредоточени несъбираеми взимания на различни словенски банки. Терените във "Враждебна" са от портфолиото на Нова люблянска банка, която присъстваше в България. Тя е станала техен собственик заради необслужени кредити. CTP купува земята на търг в конкуренция с още няколко играча.

"Времето от създаването на компанията досега беше използвано за намирането на тези имоти - преговори, технически и правен дю дилиджънс преди сключването на договори. Реално придобиванията, които правим в момента, са следствие на първоначалната ни стратегия, която следваме", каза Владимир Гюрджиев, мениджър на CTP за България. Така индиректно потвърди, че в напреднал стадий са и други покупки. "Анонсираме единствено и само сключени сделки, като не коментираме преговорите", уточни той.

Логистика в Голяма локва

Новозакупеният терен е на комуникативно и подходящо за логистика място. Близо е до летището, има връзка с магистралите, до "Ботевградско шосе", което е най-бързата връзка от Околовръстния път до центъра на София, казва Гюрджиев.

......

Цялата статия може да прочетеш тук: https://bit.ly/385VFnQ

Адрес

град София

бул. България 53, Търговски център, ет.3

моб.: +359 884 60 60 70

тел.:  +359 2 4432 655

Facebook