Симеон Митев: В България има глад за модерни складови площи

Симеон Митев: В България има глад за модерни складови площи

източник: www.investor.bg

Снимка: Личен архив

Симеон Митев е собствеик на БГСКЛАД - първата специализирана платформа, която събира информация и оферти за складове, фабрики, помещения, терени и производствени цехове в цялата страна на едно място. Тя разполага с мрежа от консултанти и партньори в почти всички големи градове в България. 

Кои бяха основните тенденции на пазара на индустриални имоти в България през 2018 г.

Пазарът на индустриални имоти е доста динамичен, но разумен. Смятам, че в момента картата на България е пъстра откъм инвестиционен интерес. Ако можем да очертаем някои тенденции, на първо място това е голямото търсене и предлагане в най-малкия таргет, а именно до 500 кв.м, както и в най-големия - от 1000 кв.м нагоре. Търсенето в средния таргет между 500 и 1000 кв. м не беше особено активно.

На второ място остава търсенето на нови и модерни складови площи. Инвеститорите като че ли станаха по-смели и започнаха да си преразглеждат замразените планове за логистични комплекси и започват да строят. Независимо от всичко на пазара има голям недостиг на големи и модерни площи.

Третата тенденция е, че пазарът за покупка на складови площи е все още много малък, да не кажа нулев. Това е така, защото нивата на наемните площи не са се покачили толкова много, за да може да излязат сметките на инвеститорите за добър бизнес модел с добра възвращаемост. Повечето от тях търсят проекти с възвращаемост до седем години.

Цялото интервю можете да видите тук: http://bit.ly/2MUhps7

Адрес

град София

бул. България 53, Търговски център, ет.3

моб.: +359 884 60 60 70

тел.:  +359 2 4432 655

Facebook