Веригата T Market наема нова хладилна база

Веригата T Market наема нова хладилна база

Инвестицията е на фирма "Анима груп инвестмънт" и е за около 10 млн. лева

Източник: www.capital.bg
Снимка: capital.bg
Автор: Мара Георгиева

 

Веригата магазини T Market ("Т-маркет") ще оперира в нова хладилна база - "Фриго сток", срещу дългосрочен наем. Логистичният център е собственост на фирма "Анима груп инвестмънт" и в него са инвестирани между 8.5 и 10 млн. лева, уточни за "Капитал" управителят Атанас Николов.

Над 5000 квадратни метра

Хладилният склад се намира на ул. "Първа българска армия" в столицата и се простира на над 5000 кв. метра площ. Разполага с 6000 палетоместа и с 20 товаро-разтоварни рампи. Предлага пет температурни режима, предназначени за дълбоко замразени и охладени стоки, както и за плодове и зеленчуци.

"Обемът на нашата работа нараства заедно с отварянето на нови магазини. Това налага търсене на нови логистични решения. Новата хладилна база е с достатъчно голям капацитет, който ще поеме и бъдещо натоварване, свързано с експанзията на веригата. Откриването на склада отваря 50 нови работни места, които ще нараснат до 85", коментира за "Капитал" Петър Павлов, генерален директор на "Максима България" - фирмата, чрез която оперира веригата T Market.

Нови осем магазина до края на годината

През първата половина на годината T Market отвори магазини в Свиленград, Приморско, Бяла и Крумовград. "Вече разполагаме с 92 обекта, целта е до края на 2021 г. те да станат 100. Търсим търговски зали с между 500 и 700 квадратни метра площ и достатъчно място за паркиране. Насочваме се и към малки, и към големи градове. През 2022 г. планираме да открием между 20 и 30 нови магазина", съобщи за "Капитал" Петър Павлов.

Той коментира, че според анализ на компанията българският пазар има потенциал за поне още 100 магазина T Market, които предлагат "микс от ниски цени, оптимален асортимент и традиционно силни за българския потребител категории като месо, плодове и зеленчуци и кулинария".

Онлайн продажбите - вече в пет града

T Market беше първата от най-големите вериги хранителни магазини в страната, която започна онлайн продажби. Това стана още по време на извънредното положение през април 2020, когато услугата беше пусната в София и околностите. При началото на онлайн продажбите от компанията коментираха, че работата по създаването на интернет магазина е започнала няколко месеца преди извънредното положение, но ситуацията с пандемията е ускорила процеса.

.....

Цялата статия може да прочетете тук: https://bit.ly/3maW4OK

Адрес

град София

бул. България 53, Търговски център, ет.3

моб.: +359 884 60 60 70

Facebook